Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Petrus Lambertus Koolen (1947)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Pieter Koolen
Pieter K LR.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Petrus Lambertus Koolen
Roepnaam Pieter
Geboorteplaats Bakel
Geboortedatum 21 augustus 1947
Partner(s) Emilie Motké
Beroep(en) apotheker,schrijver, amateurhistoricus
Presentatie van het boek Van Leysel tot Liessel, aangeboden aan Pieter Koolen door Harrie Martens in gemeenschapshuis De Kastanje. In het midden presentator Antoon Crooymans.

Petrus Lambertus (Pieter) Koolen (1947) is sinds 1980 lid van Heemkundekring H.N. Ouwerling en na zijn pensionering steekt hij veel tijd in DeurneWiki en DocuDataDeurne. Hij is tevens de beheerder van het digitale boekwinkeltje Deurania.


Pieter werd geboren op het adres Benthem 6 in Bakel als vierde kind uit het gezin van negen kinderen van Petrus Hendrikus Koolen (1914-2004) en Jacoba Johanna (Coba) de Bruin (1917-2006).

Na de lagere school in Bakel ging hij in Deurne naar de Sint-Henricus Ulo, waar hij in 1963 eindexamen deed. Hierna ging hij naar de hbs aan het Pius XII-college om daarna te kiezen voor de studie farmacie in Utrecht.

Hij liep 1974/1975 stage bij apotheek Motké in de Stationsstraat 25. Apotheker H.P.J. Motké, zocht in die tijd net een opvolger. Zo kwam hij in Deurne terecht, alwaar hij al gauw geïnteresseerd raakte in de lokale geschiedenis.

Hij huwde op 19 oktober 1977 in Deurne en kreeg hij twee dochters.

Bibliografie[bewerken]

Onderscheiding[bewerken]

Tijdens een vergadering in het heemhuis van heemkundekring H.N. Ouwerling op 29 april 2011 ontving Pieter Koolen, uit handen van burgemeester Mak en in het bijzijn van zijn familie en vrienden, de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.