U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Op maandag- en woensdagochtend ontvangen we alleen op afspraak en onder voorwaarden bezoek in het heemhuis. Dinsdagavond gesloten.

Gebruiker:Theo V

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Theo Vosmeer)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom op de gebruikerspagina van Theo Vosmeer

Toen ik 22 september 2009 aan de voorzitter van heemkundekring H.N. Ouwerling voorstelde om DeurneWiki op te zetten had ik, gebaseerd op ervaring met een andere Wiki, het vermoeden dat deze Deurnewijde historische encyclopedie zou kunnen uitgroeien tot een uniek virtueel naslagwerk. Vele (ex) Deurnenaren hebben sindsdien met groot enthousiasme aan dit wikiproject (mee)gewerkt, enerzijds door kennis en beeldmateriaal ter beschikking te stellen en anderzijds door zelf historisch onderzoek te verrichten en/of de database te vullen of te corrigeren. Ondertussen geniet DeurneWiki een grote belangstelling van lezers, afkomstig uit alle werelddelen en krijgen we uniek historisch materiaal over Deurne toegeleverd.

Historie zit meestal in de hoofden van oudere mensen terwijl nieuwe media zoals DeurneWiki meer het terrein is van de jongere generatie. De stuurgroep merkt dat er, al of niet geinspireerd door DeurneWiki, steeds meer sprake is van kruisbestuiving waarbij de grootouders de oude foto’s uit de kast halen en hun historische verhalen willen doorvertellen aan hun (klein)kinderen zodat die de database van DeurneWiki met teksten, foto’s etc…. kunnen vullen. Wij hopen wat dat betreft ook op uw medewerking!


Zelf ben ik ook heel actief op DeurneWiki en beleef ik vooral heel veel plezier aan het volgen van de “sporen naar het verleden" en de contacten met de (ex)Deurnenaren. Het is nu al een geweldig naslagwerk, maar als we samen op deze manier door blijven gaan beschikt Deurne en haar kerkdorpen over een paar jaar over een unieke online historische encyclopedie die, naar gelang de tijd verstrijkt, alleen maar completer wordt.
Doe vooral mee, deel uw kennis, foto’s, oude krantenknipsels, filmfragmenten met ons zodat ze via DeurneWiki ontsloten kunnen worden en voor het nageslacht bewaard kunnen blijven.