U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Wilt u informatie vragen of geven over DeurneWiki? Iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur vrije inloop in het heemhuis.
DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo ClubSupport op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Categorie:Tijdlijn 3

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Anders dan de foto’s in editie-2 waren de foto’s, gepubliceerd van 22 mei 2016 tot maart 2017 tijdens de buitenexpositie Tijdlijn Deurne-3, maar voor een deel afkomstig uit het Beeldarchief van heemkundekring H.N. Ouwerling.

Voorafgaande aan deze buitenexpositie deed Theo Vosmeer uitgebreid onderzoek naar het onderwerp en daarbij met vele zogenaamde “Toon Kortooms verzamelaars” in Nederland contact was. Ook het Toon Kortooms Park bezocht hij meerdere malen. Het archief van de gemeente Bloemendaal en Rosemarie en Ingrid, de dochters van Toon Kortooms, waren enkele andere belangrijke bronnen.

Het resultaat van dit onderzoek (veel kennis en foto’s) werd door Vosmeer in DeurneWiki en het beeldarchief verwerkt. Pas daarna schreef hij de tentoonstellingsteksten bij de foto’s en koppelde de bijgevoegde QR-code er aan zodat de geïnteresseerde kijker deze met een smartphone of tablet kon scannen om zo snel meer informatie te vinden over de foto cq het onderwerp.

Media in categorie "Tijdlijn 3"

Deze categorie bevat de volgende 93 bestanden, van in totaal 93.