U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Rick

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het regionaal instituut voor cultuur- en kunsteducatie Rick ontstond per 1 januari 2007 door het ondertekenen van het het convenant voor gezamenlijke ondersteuning van Rick door zeven deelnemende gemeentebesturen. Voor Deurne ging de Academie voor Muziek en Dans op in Rick.
In de loop van 2008 werd het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum Den Draai de tweede kernlocatie.


De naam Rick is van de beginletters van Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie. Er worden onder meer muziek- dans-, toneel- teken- en schilderlessen gegeven voor jong - vanaf 6 maanden - en oud. Ook kan men bij Rick terecht voor het volgen van cursussen audiovisueel en taal.

Rick was een fusie tussen verschillende dans- en muziekscholen, wat Deurne betreft was dat muziekschool Aaltje Noordewier. Het instituut was naast Deurne ook in andere gemeenten aanwezig. Rick verzorgde ook cultuureducatieprogramma’s voor het reguliere onderwijs. Ook werd aandacht geschonken en senioren, kwam er een schildercursus en kon men lessen volgen over kunstgeschiedenis.

Het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie (Rick) had haar onderkomen in het instituut in het cultuurcentrum Martien van Doorne aan de Harmoniestraat 5, waar men de beschikking had over moderne leslokalen en een grote balletzaal.

Toen in 2012 duidelijk werd dat Rick zich uit Deurne zou terugtrekken, besloten de muziekleraren om Dé Muziekschool op te richten, waardoor men de muziek- en balletlessen kon blijven aanbieden.