U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Harmoniestraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Harmoniestraat is een straat in het centrum van Deurne.

Weekmarkt aan de Harmoniestraat

.

In de vroege jaren '70 werd de straat aangelegd als onderdeel van het plan rond winkelcentrum De Martinet en gemeenschapshuis De Vierspan. De straat liep in L-vorm vanaf de Hogeweg tussen de achtergevel van het postkantoor en de harmoniezaal richting het parkeerterrein van het vroegere winkelcentrum, en van daar tot aan de Molenstraat. Sinds 1989 stond aan dit laatste gedeelte het gebouw van jongerensociëteit Den Deel.

Sinds de voltooiing van het winkelcentrum Wolfsberg is ook de vroegere Posthoek onderdeel van de Harmoniestraat. De doorsteek naar de Molenstraat verdween. Het voormalige gedeelte langs de bibliotheek is als fiets- en voetpad naar het plein Wolfsberg bewaard gebleven, maar draagt niet meer de naam Harmoniestraat.

Daardoor is de Harmoniestraat sinds 2010 gereduceerd tot de straat achter het postkantoor en de vroegere Posthoek langs de zijgevel van het postkantoor en het Cultuurcentrum Martien van Doorne. Het adres Harmoniestraat kent sindsdien slechts drie huisnummers, namelijk 1, 3 en 5. De straat heeft postcode 5751 KW.