U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Peter Aloisius Catharina Hanssen (1952)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Peter Aloisius Catharina Hanssen
Persoonsinformatie
Volledige naam Peter Aloisius Catharina Hanssen
Roepnaam Peter
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 6 juli 1952
Partner(s) Toos Verhees'"`UNIQ--ref-00000000-QINU`"'
Beroep(en) raadslid, wethouder

Peter Aloisius Catharina (Peter) Hanssen was raadslid en wethouder in de gemeente Deurne en bekleedde diverse andere functies in het maatschappelijk leven.


Peter Hanssen, opgegroeid en woonachtig in Liessel was vanaf 1990 vicevoorzitter van het parochiebestuur. Ook was hij jarenlang jeugdleider bij de voetbalvereniging RKSV Liessel en initiatiefnemer en medeoprichter van het Wielercomité Liessel (WCL). Ook nam hij een bestuursfunctie op zich bij het gemengd koor in Liessel.

Zijn veelzijdige maatschappelijke belangstelling leidde tot het lidmaatschap van de fractie van de politieke vereniging Deurne 19NU.
Hij was sinds 1982 raadslid en in de periode 1998-2002 en 2002-2006 wethouder van Sport, Welzijn en Cultuur. Hij keerde na zijn wethouderschap terug in de gemeenteraad van 2006-2010. Peter Hanssen besloot zich niet meer verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Bovendien kreeg hij een nieuwe functie bij zijn werkgever (het Kadaster) aangeboden en stelde om die reden zijn raadszetel vroegtijdig beschikbaar.

Als wethouder zette hij zich onder andere in voor vernieuwing van gemeenschapshuis De Kastanje in Liessel, het Gerardushuis in Walsberg, Den Draai in Zeilberg en voor de Rolstoelmeerdaagse Deurne. Hij was bestuursvoorzitter van muziekschool Aaltje Noordewier en bleef de kar namens Deurne nog een tijd lang trekken na de fusie met Rick in Weert.
Daarnaast was Peter Hanssen secretaris van Harmonie Sint-Cecilia en voorzitter van de werkgroep die zich vanaf 1984 inzette voor de restauratie van de Maria-Vredeskapel.

Onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Bij zijn afscheid als gemeenteraadslid namens DeurneNu werden op dinsdagavond 1 april 2008 aan Peter Hanssen de bij zijn benoeming tot lid in de Orde van Oranje-Nassau behorende versierselen uitgereikt.
Bronnen, noten en/of referenties
  1. Haar ouders kwamen op 2 januari 1974 bij een verkeersongeval in Vlierden om het leven.