DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker, en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem (t/m 26 september) bij de Rabo Club Support op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Voetbalvereniging RKSV Liessel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Liesselse voetbalvereniging Victoria in 1935.
Klik op het icoon voor meer informatie.
Foto: collectie Martien Mattheeuwse
Voetbalvereniging RKSV Liessel, kampioen 1e klasse in 1965.
Klik op het icoon voor meer informatie.
Foto: collectie Wil van Deursen
Het elftal omstreeks 1947
RKSV Liessel tegen BAVOS ± 1967

Voetbalvereniging RKSV Liessel werd op 8 mei 1932 opgericht als voetbalvereniging Victoria. Later werd de naam van deze vereniging gewijzigd in voetbalvereniging RKSV Liessel.


De initiatiefnemers tot de oprichting waren pastoor Jaspers en kapelaan Van Teeffelen. Zij wisten een aantal mensen warm te maken, om hen te helpen een voetbalclub op te richten naar de wensen van de Liesselse kerkelijke overheden. Het eerste veld van de vereniging lag aan de Hazeldonk. Het terrein werd beschikbaar gesteld door de familie Veltmans en in eigen beheer door leden van de van de vereniging ontwikkeld tot sportveld.

Tijdens de receptie bij het vijfentwintigjarige jubileum in 1957 werd door de toenmalige burgemeester Hoebens een nieuw sportterrein aangeboden. De opening van die nieuwe accommodatie aan de Molenweg vond plaats in 1959. Er wordt nog steeds op die plek gevoetbald, maar de hoofdingang verhuisde naar de Mgr. Berkvensstraat 82.

In 2012 werd in samenwerking met de Liesselse bevolking een nieuwe sporthal gebouwd op het sportpark en kwam het hele park in beheer van de stichting Belsa. De voetbalclub huurt de velden van die stichting.

In het ruim tachtigjarig bestaan van de club werden er op sportief vlak successen geboekt. Diverse kampioenschappen vielen de vereniging ten deel en dat resulteerde uiteindelijk in een plaats in de tweede klasse van de KNVB.
Een ander hoogtepunt was het winnen van de Toon Schröderbeker in 1961. Voor zo’n 1500 toeschouwers werd het Bredase JEKA na verlenging met 4-3 verslagen.

Ook werd er regelmatig gespeeld tegen gerenommeerde voetbalclubs. Zo kwamen onder anderen Anderlecht, Feyenoord, Fenerbahçe, FC Amsterdam, Helmond Sport en Eindhoven naar Liessel. In 1959 werd er binnen de vereniging een veteranenafdeling opgericht en in 1972 werd dit gevolgd door een damesafdeling.

RKSV Liessel, spelend in de kleuren rood en wit, is nog steeds een bloeiende club met in 2015 zo'n 400 leden. Er wordt gespeeld in de afdelingen heren senioren, dames senioren en veteranen. En bij de jeugd zijn er teams in alle categorieën, van de mini F tot aan de A. Daarbij is ook een meisjesteam actief. Het huidige vaandelteam komt uit in de vierde klasse.

Het clublied van de vereniging Liessel is de club waar ik van hou ontstond in 1966.

Bestuurssamenstelling 2015:

 • Voorzitter: Harm van den Hoogenhoff
 • Penningmeester : Bram Winters
 • Secretaris: Monique van den Heuvel
 • Bestuurslid senioren: Jurgen Friesen
 • Bestuurslid junioren: Frank Zeegers
 • Hoofd technische voetbalzaken:Arno Geboers
 • Hoofd activiteiten: Marieke van den Boomen
 • Hoofd communicatie: William van Aarle
 • Hoofd accommodatie: Jurgen Friesen
 • Hoofd sponsoring: Frank Mennen
 • Hoofd wedstrijdzaken: Arjan Mennen.