U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Land- en Tuinbouwblad

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Header “Land- en tuinbouwblad”

Het Land- en Tuinbouwblad is in februari 1948 ontstaan uit het Weekblad van de Boerenbond Deurne.


Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In februari 1948 werd het weekblad van de Boerenbond Deurne op initiatief van Jan Jegerings omgevormd tot Land- en Tuinbouwblad, een weekblad van de gezamenlijke Boerenbonden in de Gemeente Deurne. Toen heeft het blad ook een aanzienlijke uitbreiding ondergaan.

Het Land- en Tuinbouwblad werd gedrukt bij de ”Deurnesche Boekdrukkerij fa. Joh. Keizers Jr., Deurne”. De redactie en het administratiebureau was gevestigd bij de Boerenbond Deurne aan de Stationsstraat B.110.

Het abonnementstarief bedroeg tot 1952 vier gulden per jaar. Door herhaaldelijk verhoogde papierprijzen moest het abonnement per 1 januari 1952 verhoogd worden naar vijf gulden per jaar.

Einde[bewerken | brontekst bewerken]

Eind jaren vijftig van de 20e eeuw verschenen er steeds meer gratis huis-aan-huis bladen / streekkranten in de regio Deurne. Onder druk van die ontwikkeling heeft de uitgeverij van de Boerenbond Deurne in 1961 het (gratis) Weekblad voor Deurne geintroduceerd en dat betekende het einde van het Land- en Tuinbouwblad.


==Oproep==
Heeft u wellicht nog een oud exemplaar, of een deel van het “Land- en tuinbouwblad” bewaard ? Heemkundekring H.N. Ouwerling is altijd op zoek naar interessante oude krantenartikelen over Deurne of haar kerkdorpen. Wilt u dan zo vriendelijk zijn om dit te scannen en het bestand te mailen naar: info@deurnewiki.nl
Wij zijn bereid het ook voor u te scannen.