U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Beeld en Geluid

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De werkgroep Beeld en Geluid, die binnen heemkundekring H.N. Ouwerling actief is, heeft als doel het archief van foto's, dia's, film- en videobeelden, geluidsfragmenten en ander beeld- en geluiddragend materiaal te conserveren, te ontsluiten en gemakkelijk toegankelijk te maken.

Binnen deze werkgroep heeft men de zorg over het:

De werkgroep heeft de taak om de beschikbare historische informatie naar het publiek te ontsluiten en voor de komende generaties duurzaam te bewaren.

Het bronmateriaal wordt gedigitaliseerd en afhankelijk van de auteursrechtelijke bescherming in het intern digitaal historisch archief Docudatadeurne) of in DeurneWiki opgeslagen om op ieder gewenst moment op een effectieve en snelle manier te kunnen worden geraadpleegd.

De bronbestanden (hardware) worden zo veel mogelijk beschermd en systematisch opgeborgen in zuurvrije plastic tassen. De digitale bestanden met de bijhorende software worden opgeslagen bij datacenters die zorg dragen voor deskundige hosting en back-ups en die ook na een incident direct kunnen ingrijpen en herstellen. Bovendien worden lokaal regelmatig back-ups gemaakt van de digitale bronbestanden en op minimaal twee andere locaties bewaard. Daarnaast proberen leden van de werkgroep en anderen het aangeboden bronmateriaal zoveel mogelijk te documenteren.

Foto’s en bijbehorende documentatie uit het fotoarchief worden aan alle andere werkgroepen en leden van de heemkundekring ter beschikking gesteld voor bijvoorbeeld onderzoek, publicatie en tentoonstellingen.

Voor de rubriek Wie wat waar in het Weekblad voor Deurne levert de werkgroep regelmatig foto’s aan. De lezers worden aangemoedigd om informatie over de afgebeelde personen of omstandigheden op de foto's door te geven aan de werkgroep.

[bewerken | brontekst bewerken]

Heeft u wellicht nog oude foto’s en/of filmbeelden over Deurne en haar kerkdorpen? De werkgroep Beeld en Geluid van Heemkundekring H.N. Ouwerling is altijd op zoek naar historische beelden. Wilt u dan zo vriendelijk zijn om deze te scannen en het bestand te mailen naar: info@heemkundekringdeurne.nl.
Wij zijn ook graag bereid het voor u te scannen. Als tegenprestatie willen wij u in dat geval de gedigitaliseerde bestanden ter beschikking stellen.