Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Pastoor Pigmanspad: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(4 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:Pigmanspad.jpg|thumb|200px|Onthulling van het naambord nabij de Hoofdstraat door de broers Harrie en Chef Pigmans (foto beschikbaar gesteld door [[Henk van Gog]])]].
[[Bestand:Pigmanspad.jpg|thumb|200px|Onthulling van het naambord nabij de Hoofdstraat door de broers Harrie en Chef Pigmans (foto beschikbaar gesteld door [[Henk van Gog]])]]
Het '''Pastoor Pigmanspad''' in [[Liessel ]] is vernoemd naar [[Adrianus Josephus Maria Pigmans (1932-2004)|Ad Pigmans]] die van 1972 tot 1997 pastoor was van de [[parochie Liessel]].
Het pad loopt vanaf de [[Hoofdstraat]] langs de [[Sint-Willibrorduskerk (Liessel)|Sint Willibrorduskerk]] door het processiepark naar de [[Kieboom]].  


Het Pastoor Pigmanspad in [[Liessel ]] is vernoemd naar [[Adrianus Josephus Maria Pigmans (1932-2004)|Ad Pigmans]] die van 1972 tot 1997 pastoor was van de [[parochie Liessel]].
Het pad loopt vanaf de [[Hoofdstraat]] langs de [[Sint-Willibrorduskerk (Liessel) | Sint Willibrorduskerk]] door het processiepark naar de [[Kieboom]].


De vernoeming vond plaats op voorspraak van buurtvereniging Liessel Centrum. Het pad had tot 2011 geen straatnaam. Aan dit pad zijn geen woningen gebouwd.  
De straatnaam ontstond in maart 2009 toen het [[Gemeentebestuur 2006-2010|college van burgemeester en wethouders]] bepaalde hoe de straten in de nieuw te ontwikkelen [[Woonservicezone Liessel|woonservicezone in Liessel]] moesten gaan heten. De vernoeming vond plaats op voorstel van buurtvereniging Liessel Centrum. Aan dit pad zijn geen woningen gebouwd. Het pad had tot maart 2009 geen officiële naam maar werd in de volksmond ook wel “kerkpad” genoemd.  
De straatnaamborden van het pad werden op 16 juli 2011 onthuld door twee broers van de in 2004 overleden Ad Pigmans.  


De straatnaamborden van het pad zijn op 16 juli 2011 onthuld door twee broers van Ad Pigmans die in 2004 is overleden.  
Het pad wordt veelvuldig gebruikt om vanaf de [[Hoofdstraat]] de in [[het Hofke]] gelegen [[Brede school De Zonnebloem]] te bereiken en het [[dorpssteunpunt De Gasterij]].
 
==Literatuur==
* ''Wijzigingen straatnaam Woonservicezone Liessel''- in [[Weekblad voor Deurne]], 13 augustus 2009, pagina 5.
{{Appendix}}




[[categorie:straat]]
[[categorie:straat]]

Huidige versie van 26 jul 2023 om 12:47

Onthulling van het naambord nabij de Hoofdstraat door de broers Harrie en Chef Pigmans (foto beschikbaar gesteld door Henk van Gog)

Het Pastoor Pigmanspad in Liessel is vernoemd naar Ad Pigmans die van 1972 tot 1997 pastoor was van de parochie Liessel. Het pad loopt vanaf de Hoofdstraat langs de Sint Willibrorduskerk door het processiepark naar de Kieboom.


De straatnaam ontstond in maart 2009 toen het college van burgemeester en wethouders bepaalde hoe de straten in de nieuw te ontwikkelen woonservicezone in Liessel moesten gaan heten. De vernoeming vond plaats op voorstel van buurtvereniging Liessel Centrum. Aan dit pad zijn geen woningen gebouwd. Het pad had tot maart 2009 geen officiële naam maar werd in de volksmond ook wel “kerkpad” genoemd. De straatnaamborden van het pad werden op 16 juli 2011 onthuld door twee broers van de in 2004 overleden Ad Pigmans.

Het pad wordt veelvuldig gebruikt om vanaf de Hoofdstraat de in het Hofke gelegen Brede school De Zonnebloem te bereiken en het dorpssteunpunt De Gasterij.

Literatuur[bewerken | brontekst bewerken]

  • Wijzigingen straatnaam Woonservicezone Liessel- in Weekblad voor Deurne, 13 augustus 2009, pagina 5.
Bronnen, noten en/of referenties