Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Het Hofke

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Het Hofke gezien vanuit de kerktoren. Foto: Collectie gemeente Deurne
Kunstwerk Cosmische ontmoeting aan het Het Hofke in Liessel.

De straat Het Hofke in Liessel met de directe omgeving ten noordwesten van de kerk nabij het centrum van Liessel werd vanaf ongeveer 1965 ontwikkeld.


In dit gebied ten zuiden van de Oude Molen lagen vroeger landbouwgronden die De Wel werden genoemd. Er stonden voorheen onder anderen de stroschuur van de Boerenbond en de Liesselse diepvriescel. Bij de ontwikkeling van dit gebied kwamen in deze straat bejaardenwoningen en het bejaardencentrum De Nieuwe Erve, later ging het bejaardencentrum achtereenvolgens verzorgingshuis en zorgcentrum heten.

Bejaardencentrum De Nieuwe Erve werd in 1970 in gebruik genomen. Daar omheen werden bejaardenwoningen gebouwd. Deze lagen allen aan de zijstraat van de Oude Molen die de naam Het Hofke kreeg. Na de sloop van De Nieuwe Erve kregen de bewoners een plaats in het nieuwe gebouw Wellenshof. Vlak daarbij werden later De Gasterij aan de Oude Molen en De Hovenier aan het Pater Aartsplein gebouwd als onderdeel van de woonservicezone. Ook de Wellenshof met haar PG-woningen zijn daar vlakbij gelegen. Dit is nu het sociale hart van Liessel met Dorpsontmoetingsplaats Ons Plekske.