Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Dorpssteunpunt De Gasterij

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Voorgevel De Gasterij foto: Cor Slaats

Dorpssteunpunt De Gasterij aan het Pater Aartsplein in Liessel vormt met de bijhorende 28 huurappartementen het middelpunt van de woonservicezone van waaruit meerdere zorg- en welzijnsdiensten geleverd worden. De Gasterij ligt met de voorgevel aan de straat Oude Molen. Om praktische reden heeft het gehele complex een eigen straatnaam, Pater Aartsplein, gekregen. Dit is inclusief elf koopappartementen van een afzonderlijk woongebouw, genaamd De Hovenier, aan de achterzijde van De Gasterij.

De Gasterij werd in 2011-2012 gebouwd door Adriaans Bouwgroep in opdracht van woningbouwvereniging Bergopwaarts. Het ontwerp is van KOW Architecten uit Eindhoven. Het steunpunt wordt onder meer gebruikt door zorginstelling De Zorgboog, een apotheekhoudende huisartsenpraktijk, een fysiotherapiepraktijk, een logopediepraktijk en een consultatiebureau. Onder De Gasterij bevindt zich een parkeergarage.
De officiële opening van het centrum was op woensdag 5 september 2012, toen de meeste localiteiten al enkele maanden in gebruik waren. De organisatie van de activiteiten in het steunpunt alsmede het beheer en de inrichting van de ruimte is in handen van vrijwilligers.