Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Verkeerslicht in Deurne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Eerste verkeerslicht anno 1973
Stoplicht in de Sint-Jozefparochie : hoek Sint Jozefstraat - Vlierdenseweg in 1978. Foto genomen vanuit de Industrieweg
Het kruispunt Lagekerk - Stationsstraat in de richting van de Heuvelstraat
Het kruispunt bij het St. Willibrordusplantsoen en Emmalaan voordat er stoplichten werden geplaatst.

Het eerste verkeerslicht in Deurne stond op de kruising bij de Martinetstraat richting (inmiddels Oude) Liesselseweg. Men moest daarbij de Lagekerk oversteken welke oversteek als zeer gevaarlijk gold. Peter Vink beschreef in zijn column 1976 onder het kopje De arme fietsers in de Traverse hoe vooral fietsers allerlei sluiproutes probeerden het stoplicht te vermijden.

De arme fietsers
Ik voer u als eerste aanschouwelijk voorbeeld naar de Lage Kerk. Wij zijn beide op de fiets en wij hebben het plan om naar de Markt te rijden langs de Martinetstraat. Daartoe moeten wij het verkeerslicht langs en vanzelfsprekend springt dit op rood omdat het vandaag en voor Traverse uitstekend van pas komt. Wat doen wij? Gaan wij zogenaamd voorsorteren en pal tegen de witte streep op het midden van de weg staan, met auto's links en rechts van ons? Of gaan wij veilig tegen de stoeprand staan, tot het doorgaand verkeer ons voorbij is, om daarna linksaf te slaan? Maar gesteld dat er veel wagens wachten en dat het licht inmiddels weer op rood klimt, dan staan wij voor de rest van ons leven bij dit drukke kruispunt. De adjundant zegt dat het daarom beter is inderdaad staande voor te sorteren omdat de auto's ons wel degelijk gezien hebben en terstond begrijpen dat wij arme fietsers naar de Martinetstraat willen. Ik spreek nu nog niet over de slimmeriken die tijdig afstappen en te voet over het parkeerterrein van Interpol lopen om langs de Van Beekstraat hun weg te vervolgen

In 1972 pleitte de moeders van schoolgaande kinderen al voor een voetgangersverkeerslicht bij de Visser-Zandbosweg maar er kwam een moederbrigade.

In 1978 werden er verkeerslichten geplaatst op het kruispunt Stationsstraat - Heuvelstraat - Lagekerk. De plaatsing van de installatie vloeide voort uit de realisering van het verkeerscirculatieplan in Deurne-centrum. Zonder zo'n installatie bleek het kruispunt in de Stationsstraat te gevaarlijk.

Dodelijk ongeval bij stoplicht[bewerken]

Op de kruising van de Stationsstraat met het St. Willibrordusplantsoen vond vrijdagmiddag 12 november 1999 rond half twee een dodelijk ongeval plaats. Een 50-jarige vrouw uit Deurne kwam hierbij om het leven. De vrouw stond met haar fiets te wachten voor het stoplicht in de Stationsstraat. Ze wilde rechtdoor fietsen, maar werd aangereden door een vrachtwagen die rechtsaf sloeg. De vrachtwagenchauffeur verklaarde later dat hij de vrouw niet had gezien.

Anno 2015[bewerken]

Deurne groeide, er kwamen meer en meer stoplichten soms ook tijdelijke zoals in 2015 in de Zeilberg. Daar werd op de Hagelkruisweg een tijdelijk stoplicht geplaatst vanwege de wegwerkzaamheden in de Zeilbergsestraat waarbij onder meer de riolering wordt vervangen.
Het stoplicht kwam er niet alleen voor de veiligheid van weggebruikers maar ook voor die van de werkers aan de weg.

Een goed alternatief voor verkeerslichten is de aanleg van rotondes. Deze zogeheten minirotondes hebben slechts één rijstrook, al dan niet met vrijliggend fietspad. In het midden is een lichte verhoging aangebracht. In Deurne zijn meerdere van dit soort rotondes te vinden. De term 'mini' slaat op de diameter van de buitenstraal die minder moet zijn dan de (standaard) 18 meter. Een rotonde is goedkoper in onderhoud. Sinds 2013 bestaat er het project adopteer een rotonde in het kader van Deurne koerst op eigen kracht. Zo worden de onkosten voor de gemeente geminimaliseerd.