U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Op maandag- en woensdagochtend ontvangen we alleen op afspraak en onder voorwaarden bezoek in het heemhuis. Dinsdagavond gesloten.

Markt 4

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
links Café Van Griensven Markt 4 en rechts sigarenfabriek van Griensven (Markt 5)
Op de voorgrond links Café Van Griensven waar anno 2013 De Potdeksel gevestigd is en rechts, het witgepleisterde pand, ”Herberg De Sleutel” (rond 1906 afgebroken).
Foto is gemaakt op 10 april 1895: Foto: collectie Toon Blux België

In het pand Markt 4 (B.1) in Deurne was aan het begin van de 20e eeuw Café Van Griensven, later café De Toerist. Het werd vóór 1894 (maar ná 1832) gebouwd, en stond er enige tijd tegelijk met Herberg De Sleutel van zijn ouders en Bakkerij Janssens. Bij de huisnummering 1950-1955 werd het gebouw opgesplitst in twee adressen: a) Markt 4 voor het horecagedeelte en b) Stationsstraat 2 voor het woongedeelte.


Rond 1957 verhuisde de toenmalige eigenaar van het pand Henricus Jacobus (Harry) Goossens naar de Molenlaan 8 en verkocht het pand aan zijn naamgenoot Henricus Arnoldus Johannes (Harrie) Goossens (van Hotel Goossens), die het vervolgens verhuurde aan Coba en Cor Zeegers uit Breda. Sinds september 1963 werd de tapkraan bediend door moeder (Tina) en dochter Verschuuren uit Geldrop. Weer later verkocht Harrie Goossens het pand Markt 4 aan bierbrouwer Bavaria in Lieshout.

Sinds 31 januari 1970 is in dit pand horecabedrijf De Potdeksel gevestigd.