Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Keltenstraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De Keltenstraat verbindt de Sint Jozefstraat met de Berkenstraat.

Een oude ansichtkaart van deze straat
Jan van Dijk poseert in 1979 naast zijn giraffe bij zijn huis aan de Keltenstraat 27
foto collectie- Peter Vink

Bij de transitie van wijknummering naar huisnummering in 1950 werd de Sint Jozefparochie min of meer de proeftuin voor de hele gemeente. Een eerste voorstel aan de raad om de twaalf straten en tien zogenaamde buurtschappen in Wijk J (Sint Jozefparochie) van een naam te voorzien werd in de raadsvergadering van 23 februari 1950 door B en W teruggenomen.
B&W wilde de straten in deze wijk aanvankelijk vernoemen naar bloemen en planten en had voor deze straat de naam Korenbloemstraat voorgesteld

Raadslid Willem Wijnen had voor deze straat de naam Pater Hendriksstraat voorgesteld, genoemd naar de eerder dat jaar overleden pater Nicolaas Wilhelmus Franciscus Hendriks (1909-1950). Het idee om de nagedachtenis van pater Hendriks in deze zin te eren vond B&W zeker niet onjuist maar zij vond het meer gewenst deze straatnaam te gebruiken in een nog te stichten nieuwe parochie. Uiteindelijk stelde B&W de naam Keltenstraat voor.

In de raadsvergadering van 30 juni 1950 werd deze visie in het voorstel nummer 90 van B&W van 24 mei 1950 verwoord en door de raad goedgekeurd.