U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Gerardus Henricus Maria van Teeffelen (1937-2016)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gerrie van Teeffelen
Van Teeffelen.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Gerardus Hendricus Maria van Teeffelen
Roepnaam Gerrie
Geboorteplaats Roermond
Geboortedatum 23 oktober 1937
Overl.plaats Helmond (ziekenhuis)
Overl.datum 24 maart 2016
Partner(s) Mien van der Wallen
Beroep(en) vertegenwoordiger en administrateur

Gerardus Henricus Maria (Gerrie) van Teeffelen (1937-2016) zette zich sinds zijn komst naar Liessel in augustus 1977 in als bestuurder of actief lid van veel Liesselse verenigingen.


Gerrie was een zoon van Hendricus Antonius (Hein) van Teeffelen (1902-1984) en Maria Johanna Groenen (1911-1974). Zijn moeder was geboren in Zevenaar.
Hij woonde in Liessel op het adres Zandstraat 15. Hij verhuisde in 2015 naar het adres Pater Aartsplein 32. Hij had samen met zijn partner Mien van der Wallen drie kinderen.
Gerrie van Teeffelen werkte als vertegenwoordiger van tuinbouwmachines en van 1980 tot zijn vervroegde pensionering in 1995 was hij administrateur van muziekschool Aaltje Noordewier.

Tussen 1983 en 2008 was hij op veel gebieden actief voor de paardensport. Zijn inzet bleef niet beperkt tot de plaatselijke paardenclubs (SELL / Stichting evenementen Liessel met activiteiten in manege De Leensel, Peellandse Aanspanning, Menvereniging Peelland en De Vrije Teugel, maar hij was ook landelijk en zelfs internationaal actief als jurylid en gecommitteerde voor de Nederlandse Bond van verenigingen van het aangespannen paard.

Vanaf 1994 was hij tot enkele dagen voor zijn overlijden penningmeester van de Liesselse Pluimvee Sier- en Watervogelvereniging.
Vanaf 1997 was hij achtereenvolgens secretaris (tot 2008) en daarna tot maart 2011 algemeen bestuurslid van de KBO (Katholieke Bond van Ouderen) afdeling Liessel. Tevens ondersteunde hij de leden van deze bond elk jaar bij het invullen van de belastingaangiftes en als ouderenadviseur. Begin jaren tachtig was hij gedurende enkele jaren bestuurslid en kantinebeheerder van voetbalvereniging RKSV Liessel en daarna tot circa 1995 bestuurslid van verzorgingshuis De Nieuwe Erve.

Behalve deze bestuursactiviteiten zette Gerrie van Teeffelen zich ook nog in voor andere verenigingen en instellingen.
Zo was hij jarenlang vrijwilliger bij de hulpdienst Deurne-Zuid, Stichting Welzijn Deurne en mantelzorger bij Stichting Welzijn Deurne. Vanaf 1995 was hij actief bij Het Rijtven als begeleider bij het paardrijden en huifkartochten met de bewoners.

Op 17 maart 2011 kreeg Gerrie van Teeffelen uit handen van burgemeester Hilko Mak een koninklijke onderscheiding als lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. De uitreiking vond plaats in de De Kastanje te Liessel tijdens de jaarvergadering van KBO afdeling Liessel.