Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Els Althuizen (1957)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Els Althuizen
24.100.JPG
Persoonsinformatie
Volledige naam Els Althuizen
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 1957
Beroep(en) musicus

Els Althuizen is een uit Deurne afkomstige musicus en muziekdocente.


Els Althuizen (1957) is een dochter uit een gezin van zes kinderen van Johan Pieter (Jan) Althuizen (1927-1986) en Francisca Petronella Maria (Cis) Holten (1930-2014).

Ze woonde in de Derpsestraat en bezocht de Sint-Annaschool aan de Visser later aan de Bakelseweg. Haar muziekopleiding begon bij muziekschool Aaltje Noordewier in Deurne. Na haar twaalfde verhuisde het gezin naar de Haspelweg. In die periode was ze ook lid van de Koninklijke Harmonie Deurne waar ze strijkbas speelde.

Ze doorliep het St.-Willibrord Gymnasium, studeerde blokfluit aan het conservatorium in Tilburg bij Pieter van Veen en sloot deze opleiding af met de diploma's docerend musicus (1980) en uitvoerend musicus (1981).
Later studeerde zij nog verder bij Marijke Miessen en Pedro Memelsdorff in Amsterdam.

Zij maakte deel uit van diverse muziekgezelschappen (waaronder Recordate) en verleende medewerking aan radio- en cd-opnames en aan de instrumentale begeleiding van koren tijdens concerten.

Anno 2012 speelt zij in de Bijenkorf, gezelschap voor Barokmuziek en is zij een van de vaste instrumentale begeleidsters van de “De Witt Academy” (Dordrecht). Ze speelt in Compagnía Divertente en werkt samen met de organist/campanoloog Bert Augustus en de organiste/klaveciniste Margriet den Hartog en organist Jonathan Kooman.

Els Althuizen treedt ook met enige regelmaat op tijdens de Muziekcyclus in de Willibrorduskerk in Deurne.

Els is als docente verbonden aan diverse volwassenenensembles waaronder Flûtes à Lek, Dolce Sirena, Sodalitas en Les Avezathes. Haar favoriete bezigheid bij het lesgeven is het samenspel, waarbij het bouwen aan de mooie klankkleur van de ensembles en het samenwerken met andere instrumentalisten en zangers een belangrijke leidraad vormen.
Flûtes à Lek werkt veel samen met kleine en middelgrote groepen zangers. In Tiel verzorgde het ensemble diverse concerten met muziek uit verschillende perioden van het kerkelijk jaar (Pasen, Kerst).
Verder geeft Els blokfluitles op alle soorten blokfluiten zowel aan kinderen als aan volwassenen.