U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Op maandag- en woensdagochtend ontvangen we alleen op afspraak en onder voorwaarden bezoek in het heemhuis. Dinsdagavond gesloten.

De onthulling

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De onthulling
De onthulling.JPG
Productie Henk Goorts
Montage Henk Goorts
Distributie Vriendenkring Ons Deurne
Uitgebracht 2007
Genre Documentaire
Lengte 104 minuten
Portaal  Portaalicoon   Film

De onthulling is de naam van een compilatie-dvd die uitgegeven is naar aanleiding van de festiviteiten die plaatsvonden rond de onthulling van het duostandbeeld van Hub van Doorne en Rie van Doorne-Reijnders op 18 augustus 2007.


Op 18 augustus 2007 werd in het Hub van Doornepark in Deurne het duostandbeeld onthuld van Hub van Doorne en Rie van Doorne-Reijnders door premier Jan Peter Balkenende. De familie van Doorne en vele Deurnenaren waren hierbij aanwezig en ook de media waren ruim aanwezig om verslag te doen van de onthulling.

Een dag later werd er in en om Deurne een toertocht van historische Daf-voertuigen gehouden onder de noemer van “Van Doorne’s Glorie”. Ook hier zijn video-opnames van gemaakt door Stefan van den Burg en Jan Rakels. Die video opnamen zijn samengevoegd en dit verslag is tevens op de compilatie-dvd terug te vinden.

Daarnaast zijn de videoverslagen die tijdens de nieuwsprogramma’s van Omroep Brabant, SBS6, RTL4, en RTV 10 te zien waren en de foto’s die door fotopersbureau Van de Meulenhof BV en het Weekblad voor Deurne destijds gemaakt zijn, op deze compilatie-dvd terug te vinden.