DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
maar niet voor ons!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo-clubkascampagne op
heemkundekring Deurne

Stem hier.

Café Verschaeren

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Café Verschaeren in Liessel werd in 1928 gesticht door Johannes Matheus Verschaeren als voorzetting van het bierhuis dat Peter Martinus van Meijel daar in 1924 was begonnen.


Op 2 maart 1928 verzocht de Liesselse landbouwer Johannes Matheus Verschaeren verlof tot de verkoop van alcoholhoudende drank, andere dan sterke drank, in de localiteit onmiddellijk aan de hoofdingang gelegen van het perceel kad. sectie H nr. 4993, plaatselijk gemerkt F.143 aan de Liesselse Hutten, later de Neerkantseweg, groot 30,24 m2.

Volgens het daarna gemaakte technische rapport bleek de oppervlak 29,40 m2 te zijn, de plafondhoogte 2,88 m, het glasoppervlak 5,20 m2 en de beluchting 1,66 m2. De lokaliteit voldeed aan de eisen die daaraan destijds gesteld werden en op 19 april 1928 werd het gevraagde verlof verleend.

Op 23 juni 1932 werd het een Verlof A; het adres was toen L.86, Liessel Kanaalstraat.

Op 26 augustus 1938 werd het verlof A ingetrokken omdat zich in de localiteiten feiten hadden voorgedaan die de vrees wettigden dat de voortduring van het verlof een gevaar zou opleveren voor de openbare orde, veiligheid of zedelijkheid. Over de aard van die feiten tasten we in het duister.

Café Verschaeren was het clubhuis van de de eerste voetbalvereniging Wilhelmina in Liessel.