Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Bibliotheek op school

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Opening van de Bieb op School bij D'n Bogerd waar het BOS-schildje werd overhandigd.

De Bibliotheek op school (BOS) is een landelijke aanpak voor het primair onderwijs, waarin bibliotheek en basisschool structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Doel is kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school en thuis.

De Bibliotheek op school is in Deurne actief op onder meer de volgende basisscholen:

Sinds juli 2016 werden er ook boeken voor peuters in de schoolbieb opgenomen. Wethouder Helm Verhees gaf op donderdag 7 juli samen met peuters en kleuters van Peuterspeelzaal 't Debberke en Basisschool Zeilberg het startsein voor een collectie peuterboeken binnen de Bibliotheek op School. De gemeente Deurne stelde geld beschikbaar om op alle Bibliotheken op School de peutercollectie aan te vullen. Ook de peuters werden nu in de gelegenheid gesteld om boekjes te komen lenen mede omdat de meeste bassischolen een peuterspeelzaal op hun locatie hebben. De biebliotheekpas valt onder de betreffende school en zit in de lenerscategorie jeugd tot en met twaalf jaar.

Donderdagavond 20 oktober 2016 werd op basisschool De Bron de bibliotheek op school (BOS) officieel geopend. Na de afsluiting van de kinderboekenweek overhandigde Ruud Hakvoort het BOS-schildje aan directeur Lutske Cornelissen. Het is de tiende BOS in de gemeente Deurne.

Tijdens een feestelijke ochtend in De Hasselbraam werd woensdag 17 mei 2017 de laatste Bieb op School in Deurne geopend. Leerling Merle Koppens uit groep 1/2 bedacht voor de eigen schoolbibliotheek de naam De Letterflet. Ze kreeg een prentenboek en alle andere kinderen kregen een boekenlegger.