Welkom op DeurneWiki
U kunt ons steunen door lid of vriend te worden. Vragen over DeurneWiki?
Alleen na voorafgaande aanmelding hier (maximaal 2 personen) kunt u ons op woensdagochtend om 10 uur spreken in het heemhuis Stationsstraat 73.

1 April Genootschap

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Secret.png

Het 1 April Genootschap werd op 11 november 2011 's avonds om 11 minuten over 11 opgericht.


Het genootschap stelt zich ten doel om jaarlijks een originele, pakkende 1 aprilgrap te bedenken en uit te voeren om mensen op het verkeerde been te zetten. De oprichtingsakte werd ondertekend door de leden Jos van Nunen, Rinus Kramer, Gerard van Houdt, Willem Verhees, Theo Goossens, Frans van Haperen en Louis van Nunen.

De eerste ludieke aktie op 1 april 2012 was geënt op de geluidsproblematiek rond het Cultuurcentrum, waarbij in het kader van een eigen onderzoek gratis een appartement aan de Torenstraat te huur werd aangeboden, waarbij de "test"-huurder naast gevoel voor cultuur ook over een goed gehoor moest beschikken. De 23-jarige in Deurne geboren Meike Boertjes had in de gaten dat ze in het ootje werd genomen toen ze onder aan het inschrijfformulier voluit de datum moest noteren.

De tweede ludieke aktie op 1 april 2013 was een zogenaamde wervingsactie door IdTV van jonge vrouwelijke Deurnese talenten die naast spontaniteit en uitstraling ook over een zachte g en beheersing van het Deurnese dialect moesten beschikken. Omdat er geen kandidaten van buitenaf verschenen werd de jury zelf weer voor de gek gehouden door de undercover-kandidaat Sandra Thijssen.