Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Bakkerij Coopmans

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Pieter K (overleg | bijdragen) op 5 jan 2020 om 13:53
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bakkerij Coopmans in het stamhuis aan de Molenstraat.
foto collectie Sjaak Obers
Briefhoofd uit 1936
collectie Hans van Dreumel

Op 28 april 1903 startte Piet Coopmans zijn bakkerij aan de Molenstraat 26, spoedig gevolgd met een verhuizing naar de Stationsstraat A.61, later gewijzigd in huisnummer 89.


Als venter ging Gerard Coopmans nog met kruidenierswaren naar alle dorpen in de Peel. Zoon Piet begon een eigen bakkerij in het stamhuis aan de Molenstraat en al spoedig volgde de bouw van een eigen bakkerij op de hoek van de Stationsstraat en de huidige Stationslaan.

Piet’s zoon Cor Coopmans ging in 1937 met zijn vader samenwerken. Hij stond aan de oven en bezorgde het brood met de fiets tot in het Vlierdense Baarschot en de Heimolenweg. Later maakte hij zijn dagelijkse ronde van ruim twintig kilometer over een tijdsduur van ettelijke uren met een bestelwagen.

Piet Coopmans' Brood-, Beschuit-en Banketbakkerij in Chocolade en Suikerwerken was op 31 augustus 1912 een van de deelnemers aan de etalagewedstrijd die gehouden werd in verband met de viering van de verjaardag van de koningin.

Op 28 april 1953 vierde de familie het 50-jarig bestaan van de zaak, maar nog geen week later overleed Piet plotseling en nam zoon Cor het van hem over. Op 1 juli 1965 besloot Cor na rijp beraad om niet meer te bezorgen, maar de klanten uit te nodigen zelf hun brood in de winkel te komen halen. In de winkel werd hij bijgestaan door dochter Marijke en zoon Peter. Zijn dochter stond achter de toonbank en Peter was zich inmiddels in het vak gaan bekwamen bij een befaamde banketbakker in Heeze.