DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
maar niet voor ons!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo-clubkascampagne op
heemkundekring Deurne

Stem hier.

Overleg gebruiker:Pieter K

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Blokhuis (Liessel)[bewerken]

Dag Pieter, uit welke bron haal je dat het Blokhuis in 1633 een huwelijksgeschenk van de Van Doerne's was? Volgens de leenprotocollen was het Blokhuis al sinds 1617 eigendom van d'Albada. Luuk K 28 mei 2012 06:50 (UTC)

In de collectie van Henk van Baars bevindt zich een brief vanuit Roermond van 25 jan. 1950 aan de heer Holleman (zonder afzender maar wschl. van baron Van Hövell tot W. want citerend uit het heerlijkheidsarchief van Asten) waarin hij onder meer schrijft (...) Op onderhandse akte van huwelijkse voorwaarde, gepasseerd op het kasteel van Asten 5 maart 1633, huwde jonker Cornelis Everard van Doerne, heer van Liessel, zoon van wijlen jonker Everard van Doerne en vrouwe Anthonetta van Assendelft, en jonkvrouwe Johanna van Merode. De genoemde vrouwe douagiaire bracht daarbij aan haar zoon ten huwelijk in het huis van Liessel (algemeen genoemd het Blockhuis) met allerlei goederen en renten.
De aldus van handtekeningen en cachetten, ook van die van A. v. A. berust in origineel alsnog in mijn archief van Asten.(...) --Pieter K 28 mei 2012 08:12 (UTC)
Ik heb mijn transcripties van de leenprotocollen er nog eens bijgepakt, en iets klopt er niet. Ik kijk het na. Luuk K 28 mei 2012 13:49 (UTC)

Straten in Deurne (centrum)[bewerken]

Dag Pieter, kijk je even mee naar bovenstaande pagina? Naar mijn idee zou dit Deurne (plaats) moeten zijn, het gaat ook over straten buiten het centrum. Er staan bijvoorbeeld ook straatnamen in Koolhof en Heiakker in. Bovendien is bij het terugdraaien van die aanpassing al mijn werk aan de opsommingstekens verloren gegaan. Dat heb ik toch hopelijk niet voor niets aangemaakt... Everard 21 jun 2012 06:52 (UTC)

Is inmiddels, hopelijk tot ieders tevredenheid, teruggedraaid met aanvullende verklaring. --Pieter K 21 jun 2012 19:39 (UTC)
Prima zo! Zou mooi zijn als we een standaard/sjabloon kunnen bedenken voor het beschrijven van straten, zodat er een eenduidige stratenencyclopedie in Deurnewiki kan ontstaan. Sjabloon zou in elk geval datum vaststelling naam, historische benamingen en jaar aanleg moeten bevatten. Everard 22 jun 2012 08:12 (UTC)
Goed idee, ik zag dat ook de Tilburgwiki zo'n sjabloon gebruikt. --Pieter K 22 jun 2012 08:23 (UTC)

Peelpoort[bewerken]

Pieter, zou je aangaande DeurneWiki TR Plekke even hier: Overleg:De Peelpoort willen kijken? Everard 2 jul 2012 09:16 (UTC)

Blokhuis Liessel[bewerken]

Hallo Pieter K,

Ik heb een vraag gesteld op Overleg:Blokhuis (Liessel) en daar heb ik me ook voorgesteld als nieuwe gebruiker. Heb je de gelegenheid er even naar te kijken?

Een ander puntje: hoewel ik op die pagina aangeef niet veel inhoudelijks te kunnen bijdragen, ben ik al jaren actief op Wikipedia en sta ik open voor vragen over allerlei kwesties rond Wiki's. Misschien hebben jullie daar iets aan, hoewel de DeurneWiki er prima verzorgd uitziet. Mijn complimenten daarvoor.

Met vriendelijke groet, Bertux 1 okt 2012 11:10 (UTC)

Afbeeldingen in wikimedia commons[bewerken]

Zie opmerkingen op Overleg_sjabloon:Afbeelding_gewenst_persoon. :-) --Kim Bruning 28 aug 2013 23:10 (CEST)

Adressensjabloon[bewerken]

Dag Pieter, is het een idee om een sjabloon voor adressen te maken, net als we dat voor personen hebben? Daar kunnen we dan een afbeelding van het huidige of een verdwenen pand opnemen, een regel met vroegere adressen van dezelfde plek (door omnummering), een link naar de BAG-viewer en de buurtschap of wijk waarin het adres ligt. Everard (overleg) 4 jul 2015 19:21 (CEST)

Is zeker een (goed) idee. Daarvoor kan grotendeels het straat-sjabloon worden overgenomen, met toevoeging van BAG-viewer. We zullen het er a.s. woensdagochtend bij ons wekelijks overleg in het heemhuis over hebben. --Pieter Koolen (overleg) 4 jul 2015 21:04 (CEST)
Prima, ik wacht het af! Everard (overleg) 4 jul 2015 22:42 (CEST)

Dag Pieter, een vraag over de prentjes? Je zei tegen mij dat ik een USB-stick nodig--conny velthoven 8 mrt 2017 14:01 (CET) had van 32MB. Op de stick staat GB. Hoeveel GB heb je nodig voor 32MB. Of moet het 32GB zijn. Welke heb ik nodig. Ik heb wat verstand van dingen veranderen, maar van zoiets niet!!

Hallo Pieter, heb net op de pagina van Antonius Verhoeven wat veranderd en toegevoegd. Maar van schoonzoon A. v.d. Looveren weet ik alleen een overlijdingsjaar (1947). Ik weet niet hoe ik het dan er neer moet zetten. Anders lijkt het of hij in dat jaar geboren is.

Wijzigingen in familienamen en -data[bewerken]

Dag Pieter, voordat ik wat verander kijk ik op verschillende sites of er hetzelfde geboortejaar/overlijdingsjaar staat. Je zou denken dat het dan klopt. Van sommige is het moeilijk om wat te vinden. Ook een geboorteakte/over.akte. Bij de bladzijde van Peter Vangeneijgen heb ik Niets aan de namen veranderd. Zo krijg ik echt weer het idee dat sommige van jullie het niet fijn vinden wat ik doe!!! Jullie willen alle pagina's hetzelfde geschreven hebben. Doe dat dan ook!?--conny velthoven 22 nov 2017 21:32 (CET)

Conny, alle aanvullingen en verbeteringen, ook van jou!!, blijven van harte welkom, en dat vindt iedereen. In de pagina van Peter Godfried Vangeneijgen veranderde je de correcte formele achternaam Sprangers in Springers (zie in de historie van dat artikel je wijziging op 22 november om 19.02 uur). Het kan best zijn dat je ergens Springers bent tegengekomen, maar dat was niet haar officiële achternaam. We hanteren de officiële schrijfwijze. Alternatieve schrijfwijzen, zoals in dit geval Springers, kunnen eventueel tussen haakjes worden toegevoegd. We willen jou (en iedereen) graag op woensdagochtend wegwijs maken hoe de officiële registers van de burgerlijke stand geraadpleegd kunnen worden om tot een uniforme schrijfwijze te komen.--Pieter Koolen (overleg) 22 nov 2017 22:13 (CET)

Pieter, heb op de bladzijde van Nicolaas van der Burgt zijn overl. datum en plaats toegevoegd. Had zijn overl. akte gevonden. Maar ik kreeg het jaar niet toegevoegd bovenaan de bladzijde. Doe jij dit even!!--conny velthoven 29 jan 2018 12:07 (CET) Zie dat Fien het al gedaan heeft. Groeten.--conny velthoven 29 jan 2018 12:09 (CET)

Dag Pieter, op de pagina van Gerardus de Vet, staat dat dochter Wilhelmina is getrouwd met Andreas Wassenberg. Op de bladzijde van Antonius Wassenberg staat als zoon ook een Andreas genoemd. Is dit dezelfde???? Hij is op 22 augustus in 1922 geboren en overleden op 6 mei 2009 volgens een krantenbericht wat ik op internet vond. --conny velthoven 4 feb 2018 17:09 (CET)

Dag Pieter, als ik op de site van geneanet data vind, maar nergens anders, mag ik ze dan toevoegen?? Als ik dingen niet zeker weet, dan vraag ik het eerst aan jullie! --conny velthoven 21 mrt 2018 12:25 (CET)

Als je in genealogieën gegevens tegenkomt die niet op een bron gebaseerd zijn én die niet zijn te traceren in doop-, trouw- en begraafboeken of burgerlijke stand dan is het zaak om zeer voorzichtig te zijn en die gegevens in zijn algemeenheid niet te gebruiken óf bij gebruik de openbaar toegankelijke bron te vermelden.--Pieter Koolen (overleg) 21 mrt 2018 21:48 (CET)

Kinderen bij pagina van vrouw?[bewerken]

Dag Pieter, op de bladzijde van Maria Joosten (1827-1885) staat dat zij getrouwd is met Petrus Prinsen. Van hem is geen bladzijde. Er staat bij dat ze kinderen heeft, maar geen namen. Deze heb ik gevonden. Kan ik deze erbij zetten of mag dat pas als er ooit een bladzijde van hem is. Ik wil ze ook wel op papier zetten, zodat je ze alvast hebt.--conny velthoven 7 jun 2018 14:04 (CET)

Normaal gesproken komen de kinderen bij de pagina van de man. Deze vrouw heeft een eigen pagina omdat zij titulair "heer van Vlierden" was. Haar man, en waarschijnlijk ook haar kinderen, hebben geen directe band met Deurne of Vlierden en daarom is het niet zinvol om van haar man ook nog een eigen pagina te maken. Daarom is het in dit geval wel te rechtvaardigen om haar kinderen in haar pagina te vermelden.--Pieter Koolen (overleg) 7 jun 2018 18:11 (CET)
Dag Pieter, Zoals afgesproken zet ik op een bladzijde waarvan de vader/ moeder in het rood staat geen geboorteplaats bij. Maar als ik er vind willen jullie ze dan toch weten,--conny velthoven 7 aug 2018 12:11 (CET) via het overleg??
Is niet nodig. Zodra van de betreffende persoon een pagina is aangemaakt en de door je gevonden gegevens staan niet vermeld, dan kunnen die daar worden aangevuld. --Pieter Koolen (overleg) 7 aug 2018 12:44 (CET)