Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Tuinpad en Park Deurne: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Tuinpad en Park Deurne''' is een burgerinitiatief ter vergroening van het stukje Deurne dat omsloten wordt door de Hogeweg, de Oude Liesselseweg, de Ma...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''Tuinpad en Park Deurne''' is een burgerinitiatief ter vergroening van het stukje Deurne dat omsloten wordt door de [[Hogeweg]], de [[Oude Liesselseweg]], de [[Maassingel]] en de [[Antoon Coolenllaan]], waardoor er een wandelroute ontstaat vanuit de [[Koolhof]] naar het centrum van Deurne door een natuurlijke groene omgeving.
[[File:Tuinpad en Park Deurne 6.jpg|right|400px]]
'''Tuinpad en Park Deurne''' is een burgerinitiatief ter vergroening van het stukje Deurne dat omsloten wordt door de [[Hogeweg]], de [[Oude Liesselseweg]], de [[Maassingel]] en de [[Antoon Coolenlaan]], waardoor er een wandelroute ontstaat vanuit de [[Koolhof]] naar het centrum van Deurne door een natuurlijke groene omgeving.




[[Henry van den Berkmortel]] was in 2017 de initiatiefnemer van dit project na de sloop van het schoolgebouw van [[De Brigantijn]] aan de Hogeweg. Met de sloop van het schoolgebouw kwam een stukje groen Deurne vrij, dicht bij het centrum van Deurne gelegen en aansluitend op het [[Het tuinpad van mijn vader]], met daarop een aantal fraaie volwassen bomen. Het initiatief werd omarmd door het gemeentebestuur en er werd besloten om er als eerste stap een tweetal bronzen beelden van [[Joep Coppens]] te plaatsen, waaronder het kunstwerk [[Samoerai]], dat verplaatst werd van het voormalige [[politiebureau aan de Hogeweg]] naar het park.
[[Hendricus Cornelis van den Berkmortel (1954)|Henry van den Berkmortel]] was in 2017 de initiatiefnemer van dit project na de sloop van het schoolgebouw van [[De Brigantijn]] aan de Hogeweg. Met de sloop van het schoolgebouw kwam een stukje groen Deurne vrij, dicht bij het centrum van Deurne gelegen en aansluitend op het [[Het tuinpad van mijn vader]], met daarop een aantal fraaie volwassen bomen. Het initiatief werd omarmd door het gemeentebestuur en er werd besloten om er als eerste stap een tweetal bronzen beelden van [[Joep Coppens]] te plaatsen, waaronder het kunstwerk [[Samoerai]], dat verplaatst werd van het voormalige [[politiebureau aan de Hogeweg]] naar het park.


Op vrijdagmiddag 3 mei 2019 werd met enig feestelijk vertoon het park geopend door wethouder [[Marinus Biemans]].
Op vrijdagmiddag 3 mei 2019 werd met enig feestelijk vertoon het park geopend door wethouder [[Marinus Biemans]].

Huidige versie van 17 okt 2020 om 16:19

Tuinpad en Park Deurne 6.jpg

Tuinpad en Park Deurne is een burgerinitiatief ter vergroening van het stukje Deurne dat omsloten wordt door de Hogeweg, de Oude Liesselseweg, de Maassingel en de Antoon Coolenlaan, waardoor er een wandelroute ontstaat vanuit de Koolhof naar het centrum van Deurne door een natuurlijke groene omgeving.


Henry van den Berkmortel was in 2017 de initiatiefnemer van dit project na de sloop van het schoolgebouw van De Brigantijn aan de Hogeweg. Met de sloop van het schoolgebouw kwam een stukje groen Deurne vrij, dicht bij het centrum van Deurne gelegen en aansluitend op het Het tuinpad van mijn vader, met daarop een aantal fraaie volwassen bomen. Het initiatief werd omarmd door het gemeentebestuur en er werd besloten om er als eerste stap een tweetal bronzen beelden van Joep Coppens te plaatsen, waaronder het kunstwerk Samoerai, dat verplaatst werd van het voormalige politiebureau aan de Hogeweg naar het park.

Op vrijdagmiddag 3 mei 2019 werd met enig feestelijk vertoon het park geopend door wethouder Marinus Biemans.