Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Restaurant Den Vergulden Helm: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(externe link verwijderd werkte niet meer en toevoeging verenigingen)
Geen bewerkingssamenvatting
 
(10 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
[[File:Restaurant Zaal den Vergulde Helm.JPG|thumb|300px|Restaurant Den Vergulden Helm anno 2012]]
[[Bestand:20.083.jpg|thumb|250px|Herberg Den Vergulden Helm anno 1977<br>Foto collectie gemeente Deurne]]
[[Bestand:01.884.JPG|thumb|250px|Oude ansichtkaart:collectie Thom van der Straaten]]
[[Bestand:30.684.jpg|thumb|250px|Foto collectie Bert Beulens]]
[[Bestand:30.685.jpg|thumb|250px|De twee glas-in-loodramen in de bar van Den Vergulden Helm.<br>Foto collectie Bert Beulens]]
[[Bestand:Restaurant Zaal den Vergulde Helm.JPG|250px|thumb|Restaurant Den Vergulden Helm anno 2012]]  
'''Herberg-Restaurant Den Vergulden Helm''' was gevestigd in het pand van de voormalige [[slagerij Pierre van de Kerkhof]] op het adres [[Stationsstraat 76]] in Deurne.


'''Restaurant Den Vergulden Helm''' was/is gevestigd in het pand van de voormalige [[Slagerij Pierre van de Kerkhof]] op het adres [[Stationsstraat 76]] in [[Deurne (plaats)]]


Nadat de slagerij opgeheven was kreeg het pand in 1965 een horecafunctie. In dat jaar opende het echtpaar Van de Kerkhof-Loverbosch op dit adres een friture met automatiek en een eethuis.  
Nadat de slagerij opgeheven was, kreeg het pand in 1965 een horecafunctie. In dat jaar opende het echtpaar Van de Kerkhof-Loverbosch op dit adres een friture met automatiek en een eethuis.  


Het eethuis werd in 1977 omgebouwd tot modern restaurant onder de naam „restaurant Den Vergulden Helm", compleet met bar en daarachter een kegelbaan met drie banen. De echtgenote van burgemeester [[Frans Hoebens]], verrichte op 23 november 1977 de opening. Het restaurant beschikte over diverse lokaliteiten met ruimte voor ongeveer tweehonderd personen. [[Martinus Cornelis van den Broek|Martien van den Broek]], in die tijd commandant van de [[Brandweer in Deurne]], was de naamgever van het restaurant.
Het eethuis werd in 1977 omgebouwd tot modern restaurant onder de naam ''Herberg Den Vergulden Helm'', compleet met bar en daarachter een kegelbaan met drie banen. De echtgenote van [[burgemeester Hoebens]] verrichte op 23 november 1977 de opening en wethouder Nol van Heugten rolde vervolgens de eerste bal op de baan. Het restaurant beschikte over diverse lokaliteiten met ruimte voor ongeveer tweehonderd personen. [[Martinus Cornelis van den Broek (1928-2013)|Martien van den Broek]], in die tijd commandant van de [[brandweer Deurne|Deurnese brandweer]], was de naamgever van het restaurant.


==Nieuwe uitbaters==
==Andere uitbaters==
*Bas Baars + Wim en Erica Steenbakkers huurden het pand per 1 oktober 1997 en werden op dit adres de uitbaters van eetcafé "SpoorBijster". Dat moet maar kort geduurd hebben want op 6 februari 1998 openden Ad en Bets Daalhuizen op dit adres een bistro onder de naam “Onder De Linden”. Ook de bistro heeft echter een relatief kort bestaan gehad want in maart 2000 openden Frans en Elfri Kenens op dit adres opnieuw een “Restaurant Zaal Den Vergulden Helm” Helaas viel op 27 augustus 2013 ook voor hen het doek en werd het faillissement uitgesproken.
*Op 1 oktober 1997 huurden  Bas Baars en Wim en Erica Steenbakkers het pand en werden de uitbaters van [[eetcafé SpoorBijster]] dat nog geen jaar bleef bestaan.
* Op 6 februari 1998 openden Ad en Bets Daalhuizen hier [[bistro restaurant Onder De Linden]]. Ook de bistro had een relatief kort bestaan.
*In maart 2000 openden Frans en Elfri Kenens op dit adres opnieuw restaurant-zaal Den Vergulden Helm, waarmee werd teruggegrepen naar de oude naam. Op 27 augustus 2013 viel ook voor hen het doek en werd het faillissement uitgesproken. Twee lokale verenigingen moesten op zoek naar een nieuw thuishonk. Het [[Sint-Jorisgilde]] maakte sinds april 2007 gebruik van de zaal en [[heemkundekring H.N. Ouwerling]] gebruikte deze voor hun lezingen.


Twee lokale verenigingen moesten op zoek naar een nieuw thuishonk. Het [[Sint-Jorisgilde]] maakte sinds april 2007 gebruik van de zaal en [[Heemkundekring H.N. Ouwerling]] gebruikte deze voor hun lezingen.
Na aan aantal jaren van leegstand kreeg het pand wederom een bestemming en verrees er een Aziatisch restaurant met sushi, grill- en wokgerechten gebaseerd op de all-you-can-eatformule. De naam werd gewijzigd in [[restaurant Fusia]] met eigenaar Peter Hu.
 
[[categorie:restaurant|Vergulde Helm]]

Huidige versie van 19 sep 2019 om 09:38

Herberg Den Vergulden Helm anno 1977
Foto collectie gemeente Deurne
Oude ansichtkaart:collectie Thom van der Straaten
Foto collectie Bert Beulens
De twee glas-in-loodramen in de bar van Den Vergulden Helm.
Foto collectie Bert Beulens
Restaurant Den Vergulden Helm anno 2012

Herberg-Restaurant Den Vergulden Helm was gevestigd in het pand van de voormalige slagerij Pierre van de Kerkhof op het adres Stationsstraat 76 in Deurne.


Nadat de slagerij opgeheven was, kreeg het pand in 1965 een horecafunctie. In dat jaar opende het echtpaar Van de Kerkhof-Loverbosch op dit adres een friture met automatiek en een eethuis.

Het eethuis werd in 1977 omgebouwd tot modern restaurant onder de naam Herberg Den Vergulden Helm, compleet met bar en daarachter een kegelbaan met drie banen. De echtgenote van burgemeester Hoebens verrichte op 23 november 1977 de opening en wethouder Nol van Heugten rolde vervolgens de eerste bal op de baan. Het restaurant beschikte over diverse lokaliteiten met ruimte voor ongeveer tweehonderd personen. Martien van den Broek, in die tijd commandant van de Deurnese brandweer, was de naamgever van het restaurant.

Andere uitbaters[bewerken | brontekst bewerken]

  • Op 1 oktober 1997 huurden Bas Baars en Wim en Erica Steenbakkers het pand en werden de uitbaters van eetcafé SpoorBijster dat nog geen jaar bleef bestaan.
  • Op 6 februari 1998 openden Ad en Bets Daalhuizen hier bistro restaurant Onder De Linden. Ook de bistro had een relatief kort bestaan.
  • In maart 2000 openden Frans en Elfri Kenens op dit adres opnieuw restaurant-zaal Den Vergulden Helm, waarmee werd teruggegrepen naar de oude naam. Op 27 augustus 2013 viel ook voor hen het doek en werd het faillissement uitgesproken. Twee lokale verenigingen moesten op zoek naar een nieuw thuishonk. Het Sint-Jorisgilde maakte sinds april 2007 gebruik van de zaal en heemkundekring H.N. Ouwerling gebruikte deze voor hun lezingen.

Na aan aantal jaren van leegstand kreeg het pand wederom een bestemming en verrees er een Aziatisch restaurant met sushi, grill- en wokgerechten gebaseerd op de all-you-can-eatformule. De naam werd gewijzigd in restaurant Fusia met eigenaar Peter Hu.