DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
maar niet voor ons!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo-clubkascampagne op
heemkundekring Deurne

Stem hier.

Eetcafé SpoorBijster

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Eetcafé SpoorBijster werd door Bas Baars en Wim en Erica Steenbakkers uitgebaat in het pand Stationsstraat 76 in Deurne, dat zij ingaande 1 oktober 1997 huurden.

Zowel van buiten maar vooral van binnen onderging het restaurant een complete metamorfose. Zaken die aan het wat oudere spoor appelleerden kwamen door het gehele bedrijf voor. Daarnaast waren er ook attributen uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw te zien. SpoorBijster, een naam die verwees naar de Stationsstraat, was een combinatie van een bar, eetcafé en een zaal voor gezelschappen, verenigingen en bruiloften en partijen. In Deurne was dit het eerste echte eetcafé. Volgens de uitbaters zou de benaming eetstation beter op zijn plaats zijn geweest. In de zaal, aan de achterzijde van het pand, waren stalen spanten verwerkt waardoor de bezoekers zich enigszins in een oude stationshal waanden. Een indruk die werd versterkt door de aanwezigheid in de zaak van enkele oude treinbanken uit de Hondenkop een van de bekendere NS-modellen.

Reeds op 6 februari 1998 werden zij opgevolgd door Ad en Bets Daalhuizen, die er bistro restaurant Onder De Linden openden.