Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Nassauplein: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
k (oranjebuurt toegevoegd)
 
Regel 1: Regel 1:
Het '''Nassauplein''' vormt de verbindingsstraat tussen de [[Julianastraat]] en de [[Emmalaan]] en is gelegen aan een groenstrook dat op haar beurt grenst aan de achterkant van de parkachtige tuin van [[Doornehof]].
Het '''Nassauplein''' is gelegen in de [[oranjebuurt]] en vormt de verbindingsstraat tussen de [[Julianastraat]] en de [[Emmalaan]] en is gelegen aan een groenstrook dat op haar beurt grenst aan de achterkant van de parkachtige tuin van [[Doornehof]].





Huidige versie van 12 mei 2021 om 07:50

Het Nassauplein is gelegen in de oranjebuurt en vormt de verbindingsstraat tussen de Julianastraat en de Emmalaan en is gelegen aan een groenstrook dat op haar beurt grenst aan de achterkant van de parkachtige tuin van Doornehof.


Het plein is vernoemd naar Nassau, het Duitse vorstengeslacht dat sterk verbonden is met de geschiedenis van de Nederlanden. Het ontleent zijn naam aan de burcht Nassau aan de Lahn, die omstreeks 1120 werd gebouwd door de graven van Laurenburg, de stamvaders van de Nassaus.

Bij het Nassauplein zou in 1967 een boom geplant zijn ter gelegenheid van de geboorte van kroonprins Willem-Alexander.[1]

Overzicht: onder vlnr. Emmalaan - Nassauplein - Julianastraat - Mauritsstraat - Derpsestraat. De Emmalaan is nog niet doorgetrokken tot aan de Stationsstraat.
Foto's: collectie Kees Pijs
Bronnen, noten en/of referenties
  1. Hiervan wordt melding gemaakt in een artikel in het Eindhovens Dagblad van 7 februari 2002 ter gelegenheid van het planten van de herinneringsboom bij het huwelijk van Willem Alexander en Maxima. Ook in een artikel in De Peelbode van 10 december 2003 over het planten van de herinneringsboom bij de geboorte van prinses Amalia wordt deze boom genoemd. Het zou om een beuk gaan. Maar bij navraag in 2013 bij zowel de oud-voorzitter van de Stichting Oranjevereniging Deurne Eim Ahout als bij Gerard Verhappen en de familie Van den Broek bleek hiervan niets bekend te zijn. Een oproep in het Weekblad voor Deurne van 14 maart 2013 waarin om meer informatie gevraagd werd leverde niets op.