Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

White Wheel: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
White Wheel is medio 1975 ontstaan met muzikanten uit orkest Ramblin Four die niet alleen een naamwisseling onderging, maar ook wisselde van muzikanten. De bestaande bezetting met Gerard van Kol ( drums ), Jan Munsters ( gitaar ) en Henk Berkvens ( basgitaar ) werd aangevuld met een nieuwkomer Martien Honings ( ex Black Stones, Tramps en Happy Flowers ) uit Deurne.  
De Deurnese popgroep '''White Wheel''' ontstond medio 1975 met muzikanten van het orkest [[Ramblin Four]], waarbij niet alleen een naamwisseling plaatsvond, maar ook een wisseling van muzikanten. De bestaande bezetting met [[Gerard van Kol]] (drums), [[Jan Munsters]] (gitaar) en Henk Berkvens (basgitaar) werd aangevuld met een nieuwkomer [[Martien Honings]], die daarvoor speelde bij [[Black Stones]], [[Tramps]] en [[Happy Flowers]] uit Deurne.  


Foto’s waren net ontwikkeld toen eind 1975 Jan Munsters werd vervangen door gitarist Gerard Lenssen ( ex Peat Sound en Down Side ) uit Deurne.  Zowel door komst van Martien als Gerard gingen we vanaf 1976  buiten bruiloften, kermissen en feestavonden ook het dancing circuit in. ( o.a. Parkzicht Deurne, Vios Beringe, Van Haandel Erp, Van Oosterhout Lierop, etc. ).
Vanaf mei 1976 werd White Weel uitgebreid met een vijfde bandlid Hans Kuypers uit Zeilberg die samen met Gerard Lenssen in afwisseling alle gitaarpartijen voor hun rekening namen.  Ook op vocaal gebied kwamen er meer mogelijkheden in zowel koorzang als afwisseling in leadzang zodat er een breder repertoire mogelijk werd.


Door de komst van de grotere zalen, werd een 16 kanaals mengtafel met 3-weg speakersysteem aangeschaft. Ook een grote mercedesbus kon niet meer uitblijven met al deze apparatuur. Dancings als het Hukske in Langeboom, Leanzo Grashoek, Van de Putten Deurne, Van Bussel Deurne etc. maakten de agenda bomvol. Dit betekende dat eind 1977 Henk ( bassist, management ) alle optredens niet meer kon combineren met zijn werk in gezondheidszorg en werd vanaf begin 1978 vervangen door Marino Hanssen ( ex Silver Ash ) uit Liessel.  
De foto's van de nieuwe groep waren net ontwikkeld toen eind 1975 Jan Munsters werd vervangen door de Deurnese gitarist [[Gerard Lenssen]], die daarvoor bij [[Peat Sound]] en [[Down Side]] speelde. Door de komst van Martien en Gerard ging de groep vanaf 1976 buiten bruiloften, kermissen en feestavonden ook het dancing-circuit in met optredens in onder meer [[Café Parkzicht (Sint Jozefstraat)|Parkzicht]], Vios in Beringe, Van Haandel in Erp en Van Oosterhout in Lierop.
Wel bleef Henk het management doen en omdat hij zich tijdens optredens steeds meer toegelegd had op geluidstechniek was White Wheel de eerste band in Deurne die met een mengtafel de zaal inging om daar het geluid te mixen. Dit alleen in de dancings, voor andere optredens hadden we een kleinere geluidsset en mengtafel voor op het podium.
In october 1978 vond er wederom in wisseling plaats: Martien Honings werd vervangen door Pierre Verberne ( toetsen ) uit Zeilberg.


In juni 1979 gaf Hans Kuypers aan te stoppen en werd opgevolgd door Jos Geris ( leadzang en gitaar ) uit Meyel. Jos kwam uit de countryhoek ( ex Down Side en 1e bezetting Canyon Drive Band ). Met Jos kwamen er andere ambities in repertoirekeuze  en daarmee kwam er een eind aan White Wheel. Vanaf 1 januari 1980 gingen Gerard van Kol, Gerard Lenssen, Marino Hanssen, Jos Geris en Henk Berkvens verder in de 2e bezetting van de Canyon Drive Band.
In mei 1976 werd White Weel uitgebreid met een vijfde bandlid, [[Hans Kuijpers]] uit [[Zeilberg]], die afwisselend met Gerard Lenssen alle gitaarpartijen voor zijn rekening nam. Ook op vocaal gebied kwamen er meer mogelijkheden in zowel koorzang als afwisseling in leadzang zodat er een breder repertoire mogelijk werd.  
correspondentie adres / management: Henk Berkvens Kulertseweg 14 Zeilberg
Bron: Henk Berkvens


In 1996 vond er een reünie plaats in een bomvolle Apollo in Zeilberg met een van de 1e bezettingen: Gerard van Kol, Gerard Lenssen, Hans Kuypers, Piet van de Boomen en Henk Berkvens.
Door de komst van de grotere zalen, werd een 16-kanaals mengtafel met 3-weg speakersysteem aangeschaft. Ook een grote Mercedes-bus kon niet meer uitblijven met al deze apparatuur. Optredens in dancings als het Hukske in Langeboom, Leanzo in Grashoek, [[Café-zaal Van der Putten|Van der Putten]] en [[Zalen van Bussel|Van Bussel]] in Deurne maakten de agenda bomvol. Dit betekende dat eind 1977 bassist em manager Henk Berkvens alle optredens niet meer kon combineren met zijn werk in de gezondheidszorg. Hij  werd  begin 1978 vervangen door [[Marino Hanssen]] uit [[Liessel]], die daarvoor bij [[Silver Ash]] optrad.
 
Wel bleef Henk het management doen en omdat hij zich tijdens optredens steeds meer toelegde op geluidstechniek was White Wheel de eerste band in Deurne die met een mengtafel de zaal inging om daar het geluid te mixen. Dit alleen in de dancings, voor andere optredens hadden de band een kleinere geluidsset en mengtafel voor op het podium.
 
In oktober 1978 vond er wederom een wisseling plaats. Martien Honings werd vervangen door [[Pierre Verberne]], toetsenist uit Zeilberg.
 
In juni 1979 gaf Hans Kuijpers aan te stoppen en hij werd opgevolgd door [[Jos Geris]], leadzanger en gitarist uit Meijel. Jos kwam uit de countryhoek en had daarvoor gespeeld bij [[Down Side]] en hoorde tot de eerste bezetting van de [[Canyon Drive Band]]. Met Jos kwamen er andere ambities in repertoirekeuze  en daarmee kwam er een eind aan White Wheel.
 
Vanaf 1 januari 1980 gingen Gerard van Kol, Gerard Lenssen, Marino Hanssen, Jos Geris en Henk Berkvens verder in de tweede bezetting van de Canyon Drive Band.
 
In 1996 vond er een reünie plaats in een bomvolle [[Apollo]] in Zeilberg met een van de eerste bezettingen: Gerard van Kol, Gerard Lenssen, Hans Kuijpers, Piet van de Boomen en Henk Berkvens.
 
Het correspondentieadres en management van White Wheel was bij Henk Berkvens, [[Kulertseweg 14]] in Zeilberg.
 
{{Appendix|2=
* Informatie van Henk Berkvens
----
{{references}}
}}
 
[[categorie:popgroep]]

Huidige versie van 18 jun 2019 om 18:21

De Deurnese popgroep White Wheel ontstond medio 1975 met muzikanten van het orkest Ramblin Four, waarbij niet alleen een naamwisseling plaatsvond, maar ook een wisseling van muzikanten. De bestaande bezetting met Gerard van Kol (drums), Jan Munsters (gitaar) en Henk Berkvens (basgitaar) werd aangevuld met een nieuwkomer Martien Honings, die daarvoor speelde bij Black Stones, Tramps en Happy Flowers uit Deurne.


De foto's van de nieuwe groep waren net ontwikkeld toen eind 1975 Jan Munsters werd vervangen door de Deurnese gitarist Gerard Lenssen, die daarvoor bij Peat Sound en Down Side speelde. Door de komst van Martien en Gerard ging de groep vanaf 1976 buiten bruiloften, kermissen en feestavonden ook het dancing-circuit in met optredens in onder meer Parkzicht, Vios in Beringe, Van Haandel in Erp en Van Oosterhout in Lierop.

In mei 1976 werd White Weel uitgebreid met een vijfde bandlid, Hans Kuijpers uit Zeilberg, die afwisselend met Gerard Lenssen alle gitaarpartijen voor zijn rekening nam. Ook op vocaal gebied kwamen er meer mogelijkheden in zowel koorzang als afwisseling in leadzang zodat er een breder repertoire mogelijk werd.

Door de komst van de grotere zalen, werd een 16-kanaals mengtafel met 3-weg speakersysteem aangeschaft. Ook een grote Mercedes-bus kon niet meer uitblijven met al deze apparatuur. Optredens in dancings als het Hukske in Langeboom, Leanzo in Grashoek, Van der Putten en Van Bussel in Deurne maakten de agenda bomvol. Dit betekende dat eind 1977 bassist em manager Henk Berkvens alle optredens niet meer kon combineren met zijn werk in de gezondheidszorg. Hij werd begin 1978 vervangen door Marino Hanssen uit Liessel, die daarvoor bij Silver Ash optrad.

Wel bleef Henk het management doen en omdat hij zich tijdens optredens steeds meer toelegde op geluidstechniek was White Wheel de eerste band in Deurne die met een mengtafel de zaal inging om daar het geluid te mixen. Dit alleen in de dancings, voor andere optredens hadden de band een kleinere geluidsset en mengtafel voor op het podium.

In oktober 1978 vond er wederom een wisseling plaats. Martien Honings werd vervangen door Pierre Verberne, toetsenist uit Zeilberg.

In juni 1979 gaf Hans Kuijpers aan te stoppen en hij werd opgevolgd door Jos Geris, leadzanger en gitarist uit Meijel. Jos kwam uit de countryhoek en had daarvoor gespeeld bij Down Side en hoorde tot de eerste bezetting van de Canyon Drive Band. Met Jos kwamen er andere ambities in repertoirekeuze en daarmee kwam er een eind aan White Wheel.

Vanaf 1 januari 1980 gingen Gerard van Kol, Gerard Lenssen, Marino Hanssen, Jos Geris en Henk Berkvens verder in de tweede bezetting van de Canyon Drive Band.

In 1996 vond er een reünie plaats in een bomvolle Apollo in Zeilberg met een van de eerste bezettingen: Gerard van Kol, Gerard Lenssen, Hans Kuijpers, Piet van de Boomen en Henk Berkvens.

Het correspondentieadres en management van White Wheel was bij Henk Berkvens, Kulertseweg 14 in Zeilberg.

Bronnen, noten en/of referenties
  • Informatie van Henk Berkvens