U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Café Parkzicht (Sint Jozefstraat)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Café Parkzicht aan de Sint Jozefstraat is gesticht door Hubertus Wijnands op 15 november 1920.


Bij het café was ook een winkel in koloniale waren. De stichter Hubertus Wijnands droeg het café per 1 mei 1931 over aan Albertus den Holder en vanaf die tijd heette het ook café Parkzicht. Het café had namelijk uitzicht op het toenmalige Heilig Hartpark.

Op kermismaandag 1939 deed zich nabij café Den Holder, zoals het café in de volksmond ook bekend stond, een dramatische vechtpartij voor, waarbij een jongeman het leven liet.

  • Op 2 december 1941 werd het café overgenomen door Franz Bouwmans. In het café had later ook "Biljartvereniging De Vriendenkring" zijn thuishaven.[1]
  • Op zaterdag 18 november 1961 openden Henri Thomas (Harrie) van den Eijnden (1921-2005) en echtgenote Anna (Anneke) Catharina Bouwmans (1921-2001) er hun zaalruimte. Het eerste orkest dat er optrad was The Blue Skies onder leiding van Tiny Beijsterveld.
  • Op woensdag 2 februari 1983 gaf André Hazes een optreden in Café Parkzicht. Een kleine duizend mensen maakten in de zaal hun opwachting. Dat hij mogelijk niet zou komen opdagen zorgde voor enig ongeduld bij zaaleigenaar Van den Eijnden en de grote horde fans. Twee uur later dan gepland arriveerde een Mercedes inclusief Hazes, en Parkzicht toverde zich om in een heksenketel. "Is everybody happy" gilde Hazes, en een dolenthousiast "Yeeaahh" was het antwoord.
Bronnen, noten en/of referenties
  1. 26-4-1947 Deurnesche Courant 3e jrg na de bevrijding nr 17