Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Zalen van Bussel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Zalen van Bussel toen en nu.

Onder de naam Zalen van Bussel begon Piet van Bussel met de exploitatie van een grote zaal voor feesten, bruiloften, partijen en dansavonden.


In 1977 begon Piet van Bussel met de exploitatie van een grote zaal voor feesten, bruiloften, partijen en dansavonden. Onder de naam Zalen van Bussel verwierf hij samen met zijn vrouw Annie grote bekendheid.

In april 1964 kocht het paar het huis St. Jozefstraat 77 en opende daar een kleine kruidenierswinkel. Piet ging met zijn brood rond en Annie zorgde voor de winkel. Met de komst van het Peellandcollege begin jaren zeventig, begonnen ze ook een automatiek. Later bereidden ze deze uit tot cafetaria. Na een binnenbrand en mede vanwege de opkomst van de grote supermarkten werd de kruidenierswinkel omgebouwd tot café.

In de nacht van 22 op 23 september 1979 brandde het café helemaal af maar alles werd herbouwd. Later werd het geheel nog eens uitgebreid met een grote garderobe en entree.

Marcel van Bussel was van jongs af opgegroeid in het vak van zijn vader. Hij behaalde alle benodigde diploma's en Piet leerde hem alle kneepjes van het vak, van ober tot diskjockey en van reclame en organisatie tot artiestenwerving.

Zijn vader kocht een antieke Austin uit 1934 en zo startten ze met het vervoer van bruidsparen Dat ging zo goed dat er nog een antieke de uitbaters er nog een Chevrolet bij kocht.

De Van Bussel-dansavonden voor volwassen paren en voor alleenstaanden werden door de jaren heen een bekend fenomeen. Eén van de eerste bruidsparen vierde in 1977 hun zilveren bruiloft bij Zalen van Bussel

Zoon Marcel en diens echtgenote Adriëtta zetten de Van Bussel-traditie nog steeds voort.