Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Honk- en Softbalvereniging Black Wings: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(5 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 2: Regel 2:


[[Bestand:03.948.JPG|thumb|350px|De opening van het honkbalveld van Black Wings door burgemeester [[Frans Hoebens]] op 18 april 1971]]
[[Bestand:03.948.JPG|thumb|350px|De opening van het honkbalveld van Black Wings door burgemeester [[Frans Hoebens]] op 18 april 1971]]
'''Black Wings''' was een Deurnese Honk- en Softball vereniging die uitkwam in de KNBSB-competitie.
'''Black Wings''' was een Deurnese Honk- en Softbalvereniging die uitkwam in de KNBSB-competitie.  
 
 
 
Sinds de oprichting van ''Black Wings''  op 22 juni 1966 werd Honk- en Softball in Deurne steeds populairder. Een stel fanatieke honkballers, die de sport in competitieverband aan wilden gaan waren hiervoor verantwoordelijk. De wedstrijden werden in eerste instantie op een zelf aangelegd veldje bij de [[Clarinet]] in [[Zeilberg]] gespeeld. Dat lukte in het eerste jaar vrij goed wat een vierde plaats in de competitie opleverde. Een jaar daarop, in 1968, werden de jongens van de toenmalige coach [[Pierre Wilde]] voor de eerste keer kampioen en toen stelde het [[Gemeentebestuur 1966-1970]] een nieuwe accommodatie in het vooruitzicht.  


==Ontstaan==
Op een zomeravond in juni 1966 zeiden negen mensen vaarwel tegen de hockeyclub waar ze lid van waren om een honkbalvereniging op te richten. Er werd contact opgenomen met de bond die knuppels, handschoenen en ballen uitleende. Aanvankelijk werd er getraind op het [[Julianaveldje]]. Op 22 juni 1966 besloot men lid te worden van de honkbalbond. Na een jaar trainen ging Black Wings deelnemen aan de competitie.
==Begin==
Honk- en Softball werd in Deurne steeds populairder. De wedstrijden in competitieverband werden in eerste instantie op een zelf aangelegd veldje op [[Sientjes heide]] (bij de [[Clarinet]]) in [[Zeilberg]] gespeeld. Dat lukte in het eerste jaar vrij goed wat een vierde plaats in de competitie opleverde. Een jaar daarop, in 1968, werden de jongens van de toenmalige coach [[Pierre Wilde]] voor de eerste keer kampioen en toen stelde het [[Gemeentebestuur 1966-1970]] een nieuwe accommodatie in het vooruitzicht.
==Succes==
Het werd sportpark “[[Kranenmortel (sportpark)|De Kranenmortel]]” aan de [[Breemortel]] in [[Deurne]]. De opening van het nieuwe sportpark vond plaats op 18 april 1971.  
Het werd sportpark “[[Kranenmortel (sportpark)|De Kranenmortel]]” aan de [[Breemortel]] in [[Deurne]]. De opening van het nieuwe sportpark vond plaats op 18 april 1971.  
In het jaar 1976 werd het team zelfs Brabants kampioen. Ook dat werd nog een keer herhaald. Na vele kampioenschappen en natuurlijk ook mindere jaren, waren er ook een tiental dames, die de sport een warm hart toedroegen en zij besloten ook een team op te richten. Zo werd het softballteam in Deurne geboren. Ook dat was een enorm succes en na verschillende promoties wisten de dames door te stoten tot het hoogste in softball tot de landelijke Hoofdklasse. De dames speelden hoofdklasse, de heren speelden tweede klasse en de heren junioren ook.
In het jaar 1976 werd het team zelfs Brabants kampioen. Ook dat werd nog een keer herhaald. Na vele kampioenschappen en natuurlijk ook mindere jaren, was er ook een tiental dames, dat de sport een warm hart toedroeg en werd besloten ook een softbal team op te richten. Ook dat was een enorm succes en na verschillende promoties wisten de dames door te stoten tot het hoogste in softbal tot de landelijke Hoofdklasse. De dames speelden hoofdklasse, de heren en de heren junioren speelden tweede klasse.


Elk jaar organiseerde Black Wings voor elk team een thuistoernooi en twee onderlinge toernooien, een feestavond en een uitje. Het jaar 1991 vierde Black Wings het 25-jarig bestaan van de vereniging.
Elk jaar organiseerde Black Wings voor elk team een thuistoernooi, het zogenaamde "Blooper"-toernooi en twee onderlinge toernooien, een feestavond en een uitje. Op vrijdag 27 september 1991 vierde Black Wings het 25-jarig bestaan van de vereniging.
Ook werd in samenwerking met Walhalla een softbaltoernooi opgezet, wat nog lang jaarlijks werd herhaald.
==Einde==


Op 21 juni 1995 voelde het bestuur van de vereniging zich gedwongen de club op te heffen, enerzijds omdat het niet langer kon beschikken over een passende accommodatie en anderzijds door gebrek aan leden.
Op 21 juni 1995 voelde het bestuur van de vereniging zich gedwongen de club op te heffen, enerzijds omdat het niet langer kon beschikken over een passende accommodatie en anderzijds door gebrek aan leden.
 
==Bron==
*[[Weekblad voor Deurne]] van 19 september 1991
[[Categorie:Honkbal]]
[[Categorie:Honkbal]]

Huidige versie van 6 okt 2016 om 08:50

Logo van Black Wings
De opening van het honkbalveld van Black Wings door burgemeester Frans Hoebens op 18 april 1971

Black Wings was een Deurnese Honk- en Softbalvereniging die uitkwam in de KNBSB-competitie.

Ontstaan[bewerken | brontekst bewerken]

Op een zomeravond in juni 1966 zeiden negen mensen vaarwel tegen de hockeyclub waar ze lid van waren om een honkbalvereniging op te richten. Er werd contact opgenomen met de bond die knuppels, handschoenen en ballen uitleende. Aanvankelijk werd er getraind op het Julianaveldje. Op 22 juni 1966 besloot men lid te worden van de honkbalbond. Na een jaar trainen ging Black Wings deelnemen aan de competitie.

Begin[bewerken | brontekst bewerken]

Honk- en Softball werd in Deurne steeds populairder. De wedstrijden in competitieverband werden in eerste instantie op een zelf aangelegd veldje op Sientjes heide (bij de Clarinet) in Zeilberg gespeeld. Dat lukte in het eerste jaar vrij goed wat een vierde plaats in de competitie opleverde. Een jaar daarop, in 1968, werden de jongens van de toenmalige coach Pierre Wilde voor de eerste keer kampioen en toen stelde het Gemeentebestuur 1966-1970 een nieuwe accommodatie in het vooruitzicht.

Succes[bewerken | brontekst bewerken]

Het werd sportpark “De Kranenmortel” aan de Breemortel in Deurne. De opening van het nieuwe sportpark vond plaats op 18 april 1971. In het jaar 1976 werd het team zelfs Brabants kampioen. Ook dat werd nog een keer herhaald. Na vele kampioenschappen en natuurlijk ook mindere jaren, was er ook een tiental dames, dat de sport een warm hart toedroeg en werd besloten ook een softbal team op te richten. Ook dat was een enorm succes en na verschillende promoties wisten de dames door te stoten tot het hoogste in softbal tot de landelijke Hoofdklasse. De dames speelden hoofdklasse, de heren en de heren junioren speelden tweede klasse.

Elk jaar organiseerde Black Wings voor elk team een thuistoernooi, het zogenaamde "Blooper"-toernooi en twee onderlinge toernooien, een feestavond en een uitje. Op vrijdag 27 september 1991 vierde Black Wings het 25-jarig bestaan van de vereniging. Ook werd in samenwerking met Walhalla een softbaltoernooi opgezet, wat nog lang jaarlijks werd herhaald.

Einde[bewerken | brontekst bewerken]

Op 21 juni 1995 voelde het bestuur van de vereniging zich gedwongen de club op te heffen, enerzijds omdat het niet langer kon beschikken over een passende accommodatie en anderzijds door gebrek aan leden.

Bron[bewerken | brontekst bewerken]