Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
10 jaar DeurneWiki - Deurne op de kaart gezet
Arrow Blue Right 001.svg Kaartenexpositie in het gemeentehuis
Arrow Blue Left 001.svg

Honk- en Softbalvereniging Black Wings

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo van Black Wings
De opening van het honkbalveld van Black Wings door burgemeester Frans Hoebens op 18 april 1971

Black Wings was een Deurnese Honk- en Softbalvereniging die uitkwam in de KNBSB-competitie.

Ontstaan[bewerken]

Op een zomeravond in juni 1966 zeiden negen mensen vaarwel tegen de hockeyclub waar ze lid van waren om een honkbalvereniging op te richten. Er werd contact opgenomen met de bond die knuppels, handschoenen en ballen uitleende. Aanvankelijk werd er getraind op het Julianaveldje. Op 22 juni 1966 besloot men lid te worden van de honkbalbond. Na een jaar trainen ging Black Wings deelnemen aan de competitie.

Begin[bewerken]

Honk- en Softball werd in Deurne steeds populairder. De wedstrijden in competitieverband werden in eerste instantie op een zelf aangelegd veldje op Sientjes heide (bij de Clarinet) in Zeilberg gespeeld. Dat lukte in het eerste jaar vrij goed wat een vierde plaats in de competitie opleverde. Een jaar daarop, in 1968, werden de jongens van de toenmalige coach Pierre Wilde voor de eerste keer kampioen en toen stelde het Gemeentebestuur 1966-1970 een nieuwe accommodatie in het vooruitzicht.

Succes[bewerken]

Het werd sportpark “De Kranenmortel” aan de Breemortel in Deurne. De opening van het nieuwe sportpark vond plaats op 18 april 1971. In het jaar 1976 werd het team zelfs Brabants kampioen. Ook dat werd nog een keer herhaald. Na vele kampioenschappen en natuurlijk ook mindere jaren, was er ook een tiental dames, dat de sport een warm hart toedroeg en werd besloten ook een softbal team op te richten. Ook dat was een enorm succes en na verschillende promoties wisten de dames door te stoten tot het hoogste in softbal tot de landelijke Hoofdklasse. De dames speelden hoofdklasse, de heren en de heren junioren speelden tweede klasse.

Elk jaar organiseerde Black Wings voor elk team een thuistoernooi, het zogenaamde "Blooper"-toernooi en twee onderlinge toernooien, een feestavond en een uitje. Op vrijdag 27 september 1991 vierde Black Wings het 25-jarig bestaan van de vereniging. Ook werd in samenwerking met Walhalla een softbaltoernooi opgezet, wat nog lang jaarlijks werd herhaald.

Einde[bewerken]

Op 21 juni 1995 voelde het bestuur van de vereniging zich gedwongen de club op te heffen, enerzijds omdat het niet langer kon beschikken over een passende accommodatie en anderzijds door gebrek aan leden.

Bron[bewerken]