Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Derpse loop: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'thumb|400px|De Derpse loop, ingetekend op de topografische kaart van rond 1890. De '''Derpse loop''', die elders ook wel wordt genoe...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 6: Regel 6:
Uit deze omschrijving blijkt dat deze loop destijds begon ongeveer ter hoogte de [[Maassingel]] nabij de [[Oude Liesselseweg]].
Uit deze omschrijving blijkt dat deze loop destijds begon ongeveer ter hoogte de [[Maassingel]] nabij de [[Oude Liesselseweg]].


Bij de rioleringswerkzaamheden in de [[Stationsstraat]] kwam in 2015 een duiker tevoorschijn die niet dwars maar schuin in noordwestelijke richting onder de straat liep en destijds diende voor de afvoer van het water van Derpse loop.
Tijdens rioleringswerkzaamheden aan de [[Stationsstraat]] in april 2015 trof men restanten van een ijzeren duiker onder het wegdek aan. Hiermee kan het tracé van de loop nog nauwkeuriger in kaart gebracht worden. De duiker bevond zich op circa een meter diepte ongeveer ter hoogte van de erfafscheiding tussen de panden [[Stationsstraat 55]] en huize [[Landzicht (Stationsstraat)| Landzicht]] aan de [[Stationsstraat 59]].


[[categorie:beek]]
[[categorie:beek]]

Versie van 4 jun 2015 12:42

De Derpse loop, ingetekend op de topografische kaart van rond 1890.

De Derpse loop, die elders ook wel wordt genoemd als de Helleman, wordt in de legger van waterwegen van rond 1880 als volgt omschreven:

No. 1
De Waterleiding genaamd de Derpsche loop, aanvangende in de Wolfsberg, bij de Westelijke grens van het kadastraal perceel (linker oever) Sectie E No. 164, loopende door het Derp, den Romein en den Helleman en uitmondende in den Reitvenschen loop, bij de Noordelijke grens van het kadastraal perceel (rechter oever) Sectie B No. 141, langs den rechter oever gemeten, lang 1711 M.

Uit deze omschrijving blijkt dat deze loop destijds begon ongeveer ter hoogte de Maassingel nabij de Oude Liesselseweg.

Tijdens rioleringswerkzaamheden aan de Stationsstraat in april 2015 trof men restanten van een ijzeren duiker onder het wegdek aan. Hiermee kan het tracé van de loop nog nauwkeuriger in kaart gebracht worden. De duiker bevond zich op circa een meter diepte ongeveer ter hoogte van de erfafscheiding tussen de panden Stationsstraat 55 en huize Landzicht aan de Stationsstraat 59.