Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis Vanaf 1 januari 2025 wordt dat Iedere eerste maandagochtend en derde woensdagochtend van de maand. |
Wijkindeling van de gemeente Deurne per 1 oktober 1930
(Doorverwezen vanaf Wijkindeling gemeente Deurne 1 oktober 1930)
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
Tijdens de openbare raadsvergadering van de gemeente Deurne op 28 augustus 1930 werd besloten de gemeente Deurne in te delen in dertien (13) wijken,
genaamd: A., B., C., D., E., F., J., Z., L., N., H., V. en Br.
Bij die gelegenheid werden ook de namen van diverse pleinen, wegen en straten officieel vastgesteld en in bijlage nr. 100 met name genoemd. Betreffende verordening trad per 1 oktober 1930 in werking waarbij alle voorgaande wijkverdelingen en wijknummers kwamen te vervallen:
- Historische huisnummering van Wijk C 1914-1930
- Historische huisnummering van Wijk D Helenaveen 1914-1930
De wijken werden in 1930 als volgt ingedeeld:
- Wijk A betrof het zogenaamde "Raadhuisblok"; het gedeelte van de gemeente gelegen tussen de Markt, Schoolstraat, Liesselschenweg, Spoorlijn en Stationsstraat.
- Wijk B betrof het zogenaamde "Peelpoortblok"; het gedeelte gelegen tussen Markt, Stationsstraat, Spoorlijn en Wijk V., hierna genoemd Helmondschendijk en Helmondschestraat.
- Wijk C betrof het zogenaamde "Zwaanblok"; het gedeelte gelegen tussen de Markt, Helmondschestraat, Helmondschendijk, Wijk V., hierna genoemd Bakelschendijk en de straat door de Visser.
- Wijk D betrof het zogenaamde "Kerkblok"; het gedeelte gelegen tussen de Markt, de straat door de Visser, Bakelschendijk, Langstraat, straat door het Haageind en de Kerkstraat.
- Wijk E betrof het zogenaamde "Leeuwblok"; het gedeelte gelegen tussen de Markt, Kerkstraat, de straat door het Haageind, Langstraat en Wijk Z, hierna genoemd Zeilbergschenweg en Molenstraat.
- Wijk F betrof het zogenaamde "Martinetblok" (W. Kuijpers); het gedeelte gelegen tussen Markt, Molenstraat, Zeilbergschenweg en Wijk Z, hierna genoemd spoorlijn, Liesselschenweg en Schoolstraat.
- Wijk J betrof het gedeelte der gemeente uitmakende de "St. Joseph parochie"
- Wijk Z betrof het gedeelte "der gemeente uitmakende parochie Zeilberg"
- Wijk L betrof het gedeelte "der gemeente uitmakende parochie Liessel"
- Wijk N betrof het gedeelte "der gemeente uitmakende parochie Neerkant"
- Wijk H betrof het gedeelte "der gemeente uitmakende parochie Helenaveen"
- Wijk V betrof het gedeelte "der gemeente uitmakende parochie Vlierden"
- Wijk Br betrof het gedeelte "der gemeente uitmakende het rectoraat Brouwhuis"
In de periode 1950-1955 werd voornoemde wijkindeling weer vervangen door de huidige adressering met een straatnaam en een huisnummer.