Welkom op DeurneWiki
U kunt ons steunen door lid of vriend te worden. Vragen over DeurneWiki?
Alleen na voorafgaande aanmelding hier (maximaal 2 personen) kunt u ons op woensdagochtend om 10 uur spreken in het heemhuis Stationsstraat 73.

Stichting Beheer en Exploitatie Liesselse Sport Accommodatie

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Stichting Belsa)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De stichting Beheer en Exploitatie Liesselse Sport Accommodatie, afgekort als BELSA, werd op 2 december 2011 opgericht met als taak een sportcomplex in Liessel op te zetten en vervolgens te beheren en exploiteren.


Het stichtingsbestuur bestond uit voorzitter Jan Aarts, secretaris Jos Verschuuren, penningmeester Cyriel Winters en de leden Piet Winters, Mariëlle van Lieshout en Ger Meulendijks. Ben van Hal was afgevaardigde namens dorpsraad Liessel. Bij de oprichting waren de participerende verenigingen volleybalvereniging Livoc, korfbalclub De Eendracht en voetbalvereniging RKSV Liessel. Later sloot zich ook tennisclub Liessel aan.

De accommodatie, waarvan de bouw in april 2012 begon, kreeg de naam sporthal De Smeltkroes. De stichting kreeg bij haar werkzaamheden veel steun van vrijwilligers die zich belangeloos vele uren inzetten voor de totstandkoming en exploitatie van de sporthal. Op 21 april 2013 werd de stichting daarvoor tijdens de achtste Peeldag in Aarle-Rixtel beloond met de Peeltrofee 2013.