Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Schuivelberg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
De bakkerij op het adres Schuivelberg 353K, later Stationsstraat A.13, dat in 1939 moest wijken voor de aanleg van de burgemeester Van Beekstraat. Tussen kapper Kivits en de oude bakkerij Schiks lag tot die tijd de (smalle) Schuivelberg

De Schuivelberg was rond 1830 tot circa 1939 niet meer dan een smal voetpad dat omgeven door akkers de verbinding vormde tussen de Stationsstraat en de Schoolstraat (later de Martinetstraat). Het pad vormde sinds eind 19e eeuw tevens voor de ontsluiting van het pand dat anno 2013 nog steeds te vinden is op het adres Burgemeester Van Beekstraat 1A.


Helemaal links is de zijgevel van het pand Stationsstraat A.11 van kapper Gerrit Kivits nog te zien, rechts het toenmalige pand van Bakkerij Schiks op het eveneens toenmalige adres Stationsstraat A.13.

Het pand op het adres Stationsstraat A.12, anno 2015 het oudste pand van de burgemeester Van Beekstraat, was toen alleen bereikbaar via een pad dat "Schuivelberg" heette en tussen voornoemde panden door liep.

Bij de aanleg van de burgemeester Van Beekstraat in 1939 werd het toenmalige pand waar bakkerij Schiks in gevestigd was afgebroken en kwam het betreffende adres te vervallen. Bakkerij Schiks was voordien reeds naar het naastgelegen adres Stationsstraat A.14 verhuisd (per 1 januari 1955 omgenummerd naar Stationsstraat 33).

Na de huisnummering 1950-1955 werd het adres Stationsstraat A.12 omgezet in burgemeester Van Beekstraat 1.