U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Pastorie aan de Beethovenlaan

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De pastorie aan de Beethovenlaan was een pastorie van de Heilige Geestparochie in Deurne.


Na de benoeming van de eerste kapelaans Van Vianen en Wagener van de Heilige Geestparochie in 1967 werd de pastorie aan het Sint Willibrordusplantsoen te klein. Het kerkbestuur van deze parochie kocht daarop de panden Beethovenlaan 24-26 en voegde die samen tot een woning. Met ingang van 1 juli 1967 verhuisde men naar de nieuwe pastorie aan de Beethovenlaan. Jet Tielen verzorgde meer dan dertien jaar de huishouding in deze pastorie. Op vrijdag 1 juli 1979 vertrok ze met kapelaan Te Plate naar de St. Jozefparochie in Asten om daar zijn huishoudster te worden.

Door de ontkerkelijking werd de Heilige Geestparochie opgeheven. Zondag 6 november 2005 werd in de kerk voor het laatst de H. Mis opgedragen. De bezittingen van de parochie gingen over op de nieuwe Parochie van de Heilige Willibrord, waaronder ook de oude parochie van Deurne-centrum hoorde.

Tot en met het vertrek van Paul Janssen deed het pand Beethovenlaan 24-26 dienst als pastorie van de nieuwe fusieparochie. De pastorie bleef in functie toen de parochie per 1 januari 2015 opging in de nieuwe parochie Heilige Willibrord Deurne. In juni 2022 werd bekend gemaakt dat in dit pand veertien Oekraïense vluchtelingen opgenomen worden.