U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Ohmstraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Ohmstraat is gelegen op het bedrijventerrein Kranenmortel in Deurne en vormde de verbindingsweg tussen de Energiestraat en de Indumastraat. De straat is vanaf september 2014 een doodlopende straat geworden die alleen vanaf de Energiestraat te bereiken is.


De Ohmstraat is vernoemd naar de Duitse natuurkundige Georg Simon Ohm, Erlangen 16 maart 1787 - München 7 juli 1854. Hij ontdekte in 1826 de elektriciteitswet die naar hem, “de wet van Ohm”, werd genoemd. In dat jaar werd hij leraar aan de krijgsschool te Berlijn en in 1833 directeur van het Polytechnicum te Neurenberg. Van 1849 tot zijn dood was hij hoogleraar te München. Tussen 1839 en 1844 hield hij zich met name bezig met akoestische problemen, zoals onder andere de gevoeligheid van het menselijk oor.

Op voorstel van burgemeester en Wethouders van 11 februari 2014 werd door de raad van de gemeente Deurne besloten om de Ohmstraat gedeeltelijk aan de openbaarheid te onttrekken om verkoop van een stuk grond aan het aangrenzende bedrijf Van Dijk Heavy Equipment (VDHE) mogelijk te maken. Daardoor ontstond voor VDHE een aaneengesloten perceel waarop het bedrijf haar bouwplannen kon realiseren.