Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Indumastraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De Indumastraat is gelegen op het bedrijventerrein Kranenmortel in Deurne en vormt de verbindingsstraat tussen de Doctor Huub van Doorneweg en de Energiestraat .

De straat is genoemd naar de Regionale ontwikkelingsmaatschappij NV Induma waarvan de gemeente Deurne aandeelhoudster was en begin jaren zestig van de 20e eeuw de gemeente Deurne ondersteunde in het industrialisatieproces en het scheppen van werkgelegenheid door het bouwen van een groot aantal zogenaamde “Indumahallen”, voornamelijk op het bedrijventerrein Kranenmortel.

De gemeente Deurne en de Stichting Duurzame Bedrijventerreinen hebben, samen met de aanliggende bedrijven, de Indumastraat in het eerste decennium van de 21e eeuw flink opgeknapt. Op maandag 22 mei 2006 tekende zestien bedrijven het convenant "Indumastraat van gevel tot gevel." De aannemer ging op maandag 29 mei reeds aan de slag. Het project heette “Indumastraat van gevel tot gevel”, omdat zowel het openbare gedeelte als het bedrijvengedeelte van de Indumastraat verbeterd werd. Het was een pilotproject, en dat betekende dat het als voorbeeld diende voor andere verouderde gedeelten van Kranenmortel en Leemskuilen. Het werd een totale facelift voor de Indumastraat.