U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Monique Martijn

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Monique de Bock-Martijn werd in april 2022 koninklijk onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Monique de Bock-Martijn, een dochter van Gerardus Hendrikus Martijn (1929-2017) en Henrica Godefrida Hijl (1935), zet zich, naast haar drukke betaalde baan, jarenlang als vrijwillig in voor verschillende verenigingen en instanties. Van 1985 tot 2021 was Monique werkzaam als manager bij ORO. Ze probeerde in haar tijd bij ORO de kloof tussen cliënten van ORO en het dorp Deurne te verkleinen. Ze zorgde er mede voor dat Gastvrij & Zo werd gerealiseerd in het Cultuurcentrum Martien van Doorne en dat ArtORO een winkel en werkruimte in het centrum kreeg.

Vanaf 1999 is Monique actief bij Mixed Hockeyclub Deurne. Ze had zitting in de technische commissie, onderhield contacten met de KNHB en was actief voor de jeugd. Mede door haar inzet werd er een G-hockeyteam opgericht en zat ze in de jubileumcommissie bij het 75-jarig bestaan. Nog steeds verricht ze hier diverse hand- en spandiensten.

Sinds 2000 is Monique vrijwilliger tijdens de Lourdesbedevaart bij de stichting ‘Huis voor de Pelgrim’. Sinds 2020 is ze ook bestuurslid van deze stichting. Voor de ledenraad van CZ was ze acht jaar actief. Sinds 2020 is Monique secretaris van het parochiebestuur van de Parochie Heilige Willibrord Deurne en bestuurslid bij de Stichting Leergeld Deurne. Daarnaast verleent Monique ook nog een aantal uren per week mantelzorg.