DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
maar niet voor ons!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo-clubkascampagne op
heemkundekring Deurne

Stem hier.

Molenstraat 53

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
De door Camillus Alexander Ludovicus Goudeseune (1895-1982) getekende woning van de directeur van zuivelfabriek Sint-Isidorus aan de Molenstraat 53.

Op het adres Molenstraat 53 stond, links van Zuivelfabriek Sint Isidorus, een woonhuis dat tot 1963 diende als ambtswoning van de directeur.


Deze ambtswoning werd onder andere bewoond door Martinus Franciscus Pijnenburg en later ook nog door de familie Dijkstra.

In de jaren 1974-1975 was deze woning, na zes weken leegstand, nog doelwit van krakers. Er ontstond een juridisch steekspel tussen de gemeente Deurne, die toen eigenaar was van de woning, en de vier krakers Pieter Verstegen, P. Verberkt, J. van Buel en D. Bakermans die juridisch gesteund werden door advocate Philomena Maria Pot (1927-2012).
Na de definitieve ontruiming in het najaar van 1976 werd in het pand de schoolartsendienst gehuisvest.

De zuivelfabriek en deze dienstwoning moesten later plaats maken voor nieuwbouw.

Aan de rechterkant van de zuivelfabriek, op het adres Molenstraat 57, stond de voormalige ambtswoning van de machinist van de melkfabriek.

In 1963 werd er aan de overzijde van de straat, recht tegenover de zuivelfabriek, een nieuwe directeurswoning gebouwd op het adres Molenstraat 50.