DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo ClubSupport op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne
Raboclubsupport.png

Sietze Dijkstra (1924-1996)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sietze Dijkstra
23.453.jpg
Foto ter beschikking gesteld door Mw Dijkstra
Persoonsinformatie
Volledige naam Sietze Dijkstra
Roepnaam Sietze
Geboorteplaats Blaricum
Geboortedatum 20 september 1924
Overl.plaats Deurne
Overl.datum 26 mei 1996
Partner(s) Jeannie van der Hoff
Beroep(en) directeur

Sietze Dijkstra was de laatste directeur van de Coöperatieve Zuivelfabriek Sint Isidorus in Deurne.


Sietze Dijkstra trad op 1 juni 1960, als opvolger van Martien Pijnenburg, in dienst als directeur van de Coöperatieve Zuivelfabriek Sint Isidorus aan de Molenstraat 55 in Deurne. In mei 1963 betrok hij een dienstwoning die voor hem en zijn gezin tegenover de fabriek aan de Molenstraat 50 gebouwd was.

In de ruim elf jaar dat Dijkstra directeur was steeg de productieomvang van 15 miljoen tot 26 miljoen kilo. Desondanks was deze omvang te gering om als zelfstandige melkfabriek te blijven voortbestaan. Dijkstra gaf leiding aan het door het bestuur uitgezette fusieproces dat uiteindelijk zou leiden tot een verkoop van de activiteiten aan Campina en sluiting van de Coöperatieve Zuivelfabriek Sint Isidorus per 1 januari 1972.

Op 18 oktober 1971 werd Sietze Dijkstra benoemd tot directeur van de fabriek van Campina in Weert maar bleef tot augustus 1985 in zijn ambtswoning in Deurne wonen.

DIC[bewerken]

Tijdens de jaarvergadering van het Deurne’s Industrieel Contact (DIC) op 8 maart 1966 werd Sietze, als opvolger van Jan Duffhauss, gekozen tot 2e voorzitter van het bestuur van het Deurne’s Industrieel Contact (DIC), een functie die hij tot de jaarvergadering van 18 december 1972 bekleedde.