Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Molenstraat 25

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Het (winkel)pand aan de Molenstraat 25 van voor 1933.
Foto Collectie Cis Goossens-de Vet
Ingang van het winkelpand met gezin..
Foto Collectie Cis Goossens-de Vet
Het (winkel)pand aan de Molenstraat 25 van na 1933.
Foto Collectie Cis Goossens-de Vet

Het pand op het adres Molenstraat 25 had voor de huisnummering 1950-1955 het adres E.101.


Begin 20e eeuw was op dit adres de herberg van Hubertus Wijnands (1869-1936) gevestigd. Hij verkocht het pand later aan Gerardus Marinus (Gerrit) de Vet (1888-1951) die er een woning en winkel in vestigde.

Gerrit was koper-, lood- en zinkwerker en zijn vrouw dreef een winkel in huishoudelijke artikelen. Op 28 april 1933 vroeg Gerrit de Vet een bouwvergunning aan. Het bestaande pand werd afgebroken en in amper vier maanden tijd werd het huidige pand, naar een ontwerp van Jos Deltrap, door aannemer Tjeu Lutters opgetrokken.

Zijn dochter Cisca (Cis) en haar echtgenoot Henk Goossens namen later de activiteiten van hun (schoon)ouders over, Henk de loodgieter-activiteiten en Cis de huishoudelijke artikelen. Weer later opende Cis in het winkelpand een kunsthandel en handel in kunstnijverheid.

Na de pensionering van Cis en Henk in 1998 werd het pand verkocht aan Lambertus Petrus Welten (1954) en zijn echtgenote Iet Toonen. Zij renoveerden het pand, met behoud van de uiterlijke vormgeving, en vestigden er hun administratiekantoor Welten.