Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Molenstraat 1

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Voorgevel van Molenstraat 1

Kantoorboekhandel Noud van den Eijnde was jarenlang gevestigd op het adres Molenstraat 1 in Deurne.


Kantoorboekhandel Noud van den Eijnde was vele jaren een begrip voor Deurne en verre omstreken. Noud van den Eijnde, de vader van Jac, startte er zijn kantoorboekhandel in maart 1936.

Quickprint,toen nog niet onder deze naam, had in de jaren negentig op de bovenverdieping een afdeling. Men kon er terecht voor kopiëren in zwart/wit en kleur, voor boekbinden (inringen of sealen), plastificeren, versturen van telefaxberichten en standaarddrukwerk.

Toen de boekhandel ophield te bestaan stond het pand geruime tijd leeg.

Koen Smetsers startte in 1999 Smetsers Boek en Kantoor met zeven personeelsleden. Na tien jaar beëindigde hij hier zijn winkel en zette zijn bedrijf voort in Milheeze.

Hendriks boek- en kantoorvakhandel werd de opvolger maar ook deze zaak verdween na verloop van tijd. Het was een filiaal van de winkel in St. Anthonis waar ze hun activiteiten continueerden.

Speelgoedzaak Rima opende op 28 juni 2013 hier zijn nieuwe en omvangrijke vestiging. Vanwege het bestemmingsplan waren er geen uitbreidingsmogelijkheden in hun eerste zaak aan de Vlierdenseweg 9. Eigenaar Rick Marteijn zoon van Richard Marteijn besloot zijn winkel te verplaatsen naar het centrum. Het was de bedoeling om in het lager gelegen gedeelte van de winkel de collectie Lego en Playmobil onder te brengen en in het boven gelegen deel de spellen, puzzels en kinderboeken. Maar ook deze huurder besloot na drie jaar deze winkel zijn winkel te sluiten en terug te keren naar het oude adres dat nog steeds hun eigendom was.