U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Martinus Bouwmans (1932-1979)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Martinus Bouwmans
24.592.jpg
Foto: collectie Parochie van de Heilige Jozef.
Persoonsinformatie
Volledige naam Martinus Bouwmans
Roepnaam Martien, Pater Eymard
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 12 september 1932
Overl.plaats Nijmegen
Overl.datum 9 december 1979
Beroep(en) geestelijke
Bidprentje NBA
Stamboom.png Klik hier voor de
stamboom Bouwmans

Martinus Bouwmans (1932-1979) was pastoor te Tilburg, Langeweg, Sluiskil en Philippine. Hij was een van de vele priesters afkomstig uit Deurne.


Martien was het oudste kind uit het gezin van de voermansknecht Petrus Bouwmans en Johanna van den Akker. Hij bracht zijn jeugd door op het Derp J.64.

Na de lagere school begon hij net als zijn jongere broer Harrie met een priesteropleiding. Na zes jaar klein seminarie en 1 jaar noviciaat deed hij zijn intrede bij de minderbroeders-capucijnen. Na drie jaar studie filosofie en drie jaar theologie werd hij op 29 juli 1958 door Mgr. W. M. Bekkers tot priester gewijd.

Tot 1961 was hij werkzaam te Tilburg. Vanaf toen werd hij de nieuwe kapelaan in de parochie van de Trouwlaan in Tilburg en aldaar benoemd als pastoor op 24 september 1969.

Op 24 september 1977 vertrok hij uit Tilburg en werd voor ± 7 maanden pastoor te Langeweg. In juni 1978 werd hij pastoor te Sluiskil en later is hij nog even pastoor geweest te Philippine.

Na een ziekte die maanden duurde ging hij voor een langdurige revalidatie naar het kapucijnenklooster te Nijmegen waar hij op 9 december 1979 overleed. Hij werd in Deurne begraven.