U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Marc Felix Gertrudis Massaer (1966)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pastoor Massaer
L51.430 uitsnede.jpg
Uitsnede
Foto: Collectie LHE – pastoor Massaer
Persoonsinformatie
Volledige naam Marc Felix Gertrudis Massaer
Roepnaam Marc
Geboorteplaats Leuven (België)
Geboortedatum 4 februari 1966
Beroep(en) geestelijke, pastoor

Marc Felix Gertrudis (Marc) Massaer (1966) was van 2002 tot 2011 pastoor in Liessel.


Hij was de opvolger van Franciscus Antonius Maria Lemmens (1968) in de Pastorale Eenheid St. Willibrord Liessel-Neerkant-Helenaveen, van december 2002 tot mei 2011.

Zijn levensverhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Zelf schreef hij zijn levensverhaal als volgt:

Op 4 februari 1966 werd ik geboren in Leuven (België). Afkomstig uit Bazel (Kruibeke) in België heb ik daar mijn lagere school doorlopen op het St-Joris Instituut. Op de middelbare school volgde ik de richting Latijn-Wetenschappen in Antwerpen op het St-Jan Berchmanscollege. Na de humaniora trok ik naar de UFSIA ( Universitaire Faculteiten Sint Ignatius) om daar de studie TEW ( Toegepaste Ecomische Wetenschappen ) te beginnen en na 4 jaar ook te voltooien. Om de Franse taal vloeiend te leren spreken, deed ik nog een jaar extra namelijk Economie Internationale, in Louvain-La-Neuve(B). Om te proeven van het arbeidsklimaat en de opgedane informaticakennis in de praktijk uit te oefenen heb ik drie jaar gewerkt in Antwerpen bij de Italiaanse firma FIAT AGRI, vroeger, FORD NEW HOLLAND.
Ik ging naar het seminarie, het Sint-Janscentrum, te 's-Hertogenbosch om daar de studie filosofie en theologie te volgen. In november 1997 heeft bisschop Ter Schure mij tot diaken gewijd en op 6 juni 1998 tot priester. De eerste benoeming die de bisschop mij gaf waren twee parochies, de Sint Servatiusparochie te Dinther en de H. Michaëlparochie te Sint-Michielsgestel. Op 1 december 1999 benoemde de bisschop mij tot pastor van 2 parochies: de H. Gertrudisparochie te Maarheeze en St-Janonthoofdingparochie te Soerendonk onder de supervisie van Pastoor Mennen. Op 1 december 2002 heeft Bisschop Hurkmans mij geïnstalleerd tot Pastoor van de Pastorale eenheid St-Willibrordus waaronder 3 parochies vallen: Liessel, Helenaveen en Neerkant. Samen met de vele vrijwilligers in de 3 parochies, waar ik ontzettend blij mee was, wilde ik in de pastorale eenheid het katholieke geloof bewaren en verdiepen en mensen nabij zijn in vreugde en verdriet.[1]

Hij werd overgeplaatst naar acht parochies in de gemeente West Maas en Waal en verhuisde op 30 mei 2011 naar Dreumel. Hij haalde in 2018 en 2019 enkele malen de provinciale media vanwege zijn interpretatie van de rooms-katholieke leer.[2][3][4][5] In mei 2019 werd zijn vertrek uit West Maas en Waal aangekondigd.[6]. Op zondag 11 augustus werd Marc Massaer geïnstalleerd als nieuwe pastoor van de Norbertusparochie in de gemeente Hilvarenbeek.

Bronnen, noten en/of referenties