U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Kraijenhutschendijk: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'thumb|300px|Kaartje van circa 1910 (beschikbaar gesteld door Anton Vissers). De '''Kraijenhutschendijk''' was op een kaartje van...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:Kraijenhutschendijk.jpg|thumb|300px|Kaartje van circa 1910 (beschikbaar gesteld door Anton Vissers).]]
[[Bestand:Kraijenhutschendijk.jpg|thumb|300px|Kaartje van circa 1920.]]
De '''Kraijenhutschendijk''' was op een kaartje van circa 1910 de benaming van de huidige [[Langstraat]]. Deze benaming verwijst naar de [[Kraaienhut]], een herberg die in 1726 in [[Deurne]] nabij de grens met Venraij werd gesticht. Er zijn geen andere vermeldingen van deze straatnaam bekend.
De '''Kraijenhutschendijk''' was op een kaartje van circa 1920 de benaming van de huidige [[Langstraat]]. Deze benaming verwijst naar de [[Kraaienhut]], een herberg die in 1726 in [[Deurne]] nabij de grens met Venraij werd gesticht. Er zijn geen andere vermeldingen van deze straatnaam bekend.<ref>Het kaartje, waarvan de getoonde afbeelding een uitsnede is, werd opgenomen in het rond 1920 verschenen boek ''De Peelstreek - Een Nederlandsch gebied voor Landverhuizing en Voedselproductie'' door K. Dilling. Een uitgave van de Nederlandsche Heidemaatschappij.</ref>


{{Appendix}}
[[categorie:straat]]
[[categorie:straat]]

Huidige versie van 3 mei 2014 om 21:38

Kaartje van circa 1920.

De Kraijenhutschendijk was op een kaartje van circa 1920 de benaming van de huidige Langstraat. Deze benaming verwijst naar de Kraaienhut, een herberg die in 1726 in Deurne nabij de grens met Venraij werd gesticht. Er zijn geen andere vermeldingen van deze straatnaam bekend.[1]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Het kaartje, waarvan de getoonde afbeelding een uitsnede is, werd opgenomen in het rond 1920 verschenen boek De Peelstreek - Een Nederlandsch gebied voor Landverhuizing en Voedselproductie door K. Dilling. Een uitgave van de Nederlandsche Heidemaatschappij.