U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Koningsspelen

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor basisschoolkinderen in Nederland. Het evenement wordt ieder jaar in april georganiseerd, op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. De eerste editie werd gehouden op 26 april 2013 naar aanleiding van de troonsbestijging van koning Willem-Alexander vier dagen later. Sindsdien wordt het evenement jaarlijks georganiseerd.

De Koningsspelen is een initiatief van oud-tennisser Richard Krajicek en wordt georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation. Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal. Op veel basisscholen in Nederland wordt voorafgaand aan de sportieve activiteiten een gezamenlijk ontbijt geserveerd. De invulling van de sportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten. Aan de Koningsspelen doen jaarlijks meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 basisscholen mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten, de Nederlandse scholen in het buitenland en de eilanden van Caribisch Nederland: Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Leerlingen van de Brede school D'n Bogerd waren in 2013 de winnaar van de Koningsspelen in Brabant (winnaars van de wedstrijd ‘Jouw Slimste Idee voor de Koning) en werden uitgenodigd om gast van de provincie te zijn tijdens het koninklijk bezoek op 12 juni van dat jaar. Zij kregen een plek op het voorplein van het oude provinciehuis, het Noord-Brabantse Museum, in ’s Hertogenbosch.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

De officiële website van de Koningsspelen