Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Jongeren Onder ElKaar (JOEK) afdeling Liessel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
De route van de Kennedymars liep ook in de eerste jaren door gemeente Deurne. De route van de vijfde Kennedymars in 1967 ging via Walsberg naar Deurne, Sint-Jozefparochie (wijk) naar Vlierden. Afbeelding beschikbaar gesteld door Cor Slaats

Jongeren onder ElKaar (JOEK) afdeling Liessel was een jeugdvereniging die maar korte tijd heeft bestaan.


Deze vereniging ontstond in april 1968 nadat de afdelingen van Kring Peelland uit het diocees Den Bosch van de KJM stapten. Naast Liessel behoorden de afdelingen Neerkant, Asten, Someren, Heeze Geldrop en Nuenen tot de Kring Peelland. Zij gingen samen verder onder de naam stichting JOEK (Jongeren Onder ElKaar) Oost-Brabant. Iedere afdeling had een vertegenwoordiger in het algemeen bestuur van de stichting. Voor afdeling Liessel was Cor Slaats vertegenwoordiger, tevens penningmeester tot 1 januari 1970. Afdeling Neerkant was vertegenwoordigd door Petra Janssen, tevens secretaresse van de stichting.

Voor de geschiedenis van JOEK afdeling Liessel wordt verwezen naar KJM afdeling Liessel.

De afdelingen JOEK zijn inmiddels allemaal opgeheven, met uitzondering van JOEK Someren. Deze vereniging is vooral bekend door de jaarlijkse organisatie van de Kennedymars.