Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Hoofdstraat 60

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
De winkel en het café van Veltmans met personeel en voorbijgangers rond 1930. Foto beschikbaar gesteld door Liessels Historisch Erfgoed

Op het adres Hoofdstraat 60 in Liessel (voorheen C.96, daarna L.39, na de huisnummerwijziging van 1950-1955 werd het Schoolstraat 2 en vanaf 1967 Hoofdstraat 60, stond aan het begin van de vorige eeuw een boerderij, met hierin tevens een herberg, die door het gezin van Jan Cisse van Hombergh werd bewoond. Na het huwelijk van Jans van Hombergh in 1880 met de uit Meijel afkomstige bakker Leo Veltmans werd, samen met Louis van Hombergh, de herberg overgenomen. Later werd uitgebreid met een winkel. De winkel van Veltmans is jarenlang gevoerd door de kinderen Veltmans. De firma Veltmans CV werd door economische omstandigheden, en omdat er uiteindelijk geen opvolgers waren, beëindigd.

Het pand werd overgenomen door Frans Cremers die er in 1974 meubelzaak De Meubelcorner in vestigde. Het gebouw werd toen aangepast en geschikt gemaakt als meubeltoonzaal.

In 1994 werd het gebouw gekocht door Peter Welten die zijn fabriek Welten Snacks had verkocht. Hij vestigde er een handelsonderneming in motoren en trikes in en vervolgens in 2001 een bruin café met feestzaal, dat Feesterij 't Lijssels Vertier ging heten. Ook knapte Welten het gebouw op en realiseerde hij een verbouwing van het woongedeelte.

In 2006 werd het gebouw gekocht door Perry Bijsterveld die verder ging als horecaondernemer en cateraar. De naam ’t Lijssels Vertier bleef gehandhaafd.

Boerderij Van Hombergh in 1912.Voor meer informatie klik op het icoontje.
Foto beschikbaar gesteld door mw Van Berlo–Verswijveren
Bronnen, noten en/of referenties